Detta är ett annonssamarbete

Hitta ny lägenhet kan ibland kännas som ett deltidsjobb

8 mars 2022 10:20

Alla som någon gång har tittat på utbudet av nya boenden vet hur mycket tid det kan krävas av en för att hitta något som passar en. Eller så känns det hopplöst, då man inte har samlat ihop tillräckligt med köpoäng hos olika förmedlingar. Dock finns det idag flera sätt att finna ny bostad.

Det kommer fram fler bostadsportaler på marknaden, som har så många olika tjänster att erbjuda dig så det kommer bli mycket lättare att finna just den lägenheten du önskar. Inte heller behöver du hänga upp dig på att du inte har samlat ett visst antal köpoäng, som oftast kräver flera år för att få ihop.

Det första du bör göra är att hitta en eller flera portaler som passar dig bäst. Om du letar efter något specifikt, till exempel en lägenhet i ett visst distrikt, eller en bostadsportal som kan erbjuda flera olika typer av lägenheter och på flera orter. Bostadslistan har erfarenhet av hyresrätter sedan 20 år tillbaka och är idag en av de största portalerna på den svenska marknaden.

Med femton anställda jobbar de dagligen med att hjälpa bostadssökande att finna lägenheter som matchar deras önskemål. Vilket bland annat görs med regelbunden marknadsföring av nya bostäder, förenkla kommunikationen mellan de som hyresvärdar och bostadssökande samt att det finns en kundservice tillgänglig alla vardagar.

Hur är det att bo i Uppsala?

Beroende på vilken situation du befinner dig i och vilken livsstil du lever efter, så kan du finna flera fördelar. Att många yngre söker sig dit beror bland annat på deras universitet, som är eftertraktat av många studenter och visst är det skönt att kunna bo nära universitetet. Som student kan man behöva spara in på tid och nära mellan hemmet och lärosätet är ett bra sätt.

Var ute i god tid, är alltid bra att ha i åtanke när man står inför en flytt. I större städer är det oftast hög konkurrens på boenden och i universitetsstäder är det många gånger ännu högre tryck. Så, så fort du vet att du vill plugga och bo i Uppsala så sök upp så många hyresvärdar, bostadsförmedlingar och bostadsportaler som möjligt så du i god tid kan hitta lediga lägenheter i Uppsala.

En annan god idé är att söka information om den ort du vill flytta till. Läs på om olika områden. Vill du till exempel bo nära tåg och buss, universitetet, city eller finns det något annat som kan vara av prioritet för dig. Däremot är det bra om du kan vara lite flexibel med dina önskemål, eftersom du då kommer att ha många fler alternativ att välja mellan.

Visa upp dig

Idag ser man ofta ledord som "Syns du inte, så finns du inte" och detta kan göra sig gällande på flera områden. Bostadsmarknaden är konkurrensutsatt och du måste vara väl förberedd för att kunna sticka ut i mängden. Skapa ett konto på flera olika portaler och var aktiv. Se över marknaden regelbundet, lägg ut annonser om dig själv och dra dig inte för att kontakta hyresvärdar för olika lediga lägenheter.

Visa att du är en seriös person, att du inte kommer ha problem med att betala hyran och att du menar allvar med att vilja hyra lägenheten. Sen kan man inte betona nog hur viktigt det är att vara trevlig. Även om du inte kommer få just den lägenheten, så lär du bli väl ihågkommen och du vet ju aldrig om du kommer i kontakt med dessa personer igen.

På Bostadslistan finner du boenden av olika typer, storlekar och prislägen. Med dem kan du även få nyhetsbrev direkt i din e-mail, som visar upp vilka nya lediga bostäder som har kommit ut. Du behöver då skapa en bostadsagent som finns på deras hemsida och via denna kommer du direkt få ett mail när det finns något ledigt.

Flera användningsområden

Du kan använda dig av Bostadslistan på flera olika sätt. Bostadsagenten är gratis och hjälper dig att ha koll på nya boenden som kommer ut på marknaden. Du får ett mail så fort något eller några nya dyker upp, så de väntar inte med att sända ut till exempel en gång i veckan eller annan bestämd tid.

Om du har en hyresbostad som du vill hyra ut, så kan du själv lägga ut den på deras webbplats och om du söker en bostad, så finns det olika sätt för dig att söka dig fram mellan de olika alternativen. Som att söka via en ort, maxhyra, typ av bostad eller annat. Du bestämmer själv hur snäv sökning du vill göra.

Det finns även en blogg där du kan få olika tips och information gällande flytt och bostad. Där kan finnas mycket nyttig information, som information om bluffannonser, tips inför din flytt, inredningstrender och mycket annat. Så vare sig du är bostadssökande eller vill hyra ut en bostad, så kan där också vara mycket intressant.

Från

bonus-kampanjkod.se