Detta är ett annonssamarbete

Gjensidige - populära försäkringar för olika tillfällen

21 juni 2022 16:28

Detta inlägg är en annons

Att ha rätt försäkringar för rådande livssituation är tryggt och det finns fördelar med att samla försäkringar hos samma försäkringsbolag. Gjensidige är ett av Nordens största försäkringsbolag som har många populära försäkringar. 

Vill du veta mer vilka försäkringar du kan teckna som privatperson eller företagare kan du besöka gjensidige.se. Du får även samlingsrabatt och olika förmåner som kund hos Gjensidige vilket sänker årskostnaden för dina försäkringar.

Populära försäkringar för privatpersoner

Vissa försäkringar är mer nödvändiga än andra. För privatpersoner är det hemförsäkring och bilförsäkring som är mest grundläggande. För personer som bor i småhus är villaförsäkring ett naturligt val. 

Den som äger en bil måste ha en trafikförsäkring enligt lag. Många väljer att teckna minst en halvförsäkring då trafikförsäkringen inte ersätter skador på den egna bilen. En helförsäkring är mer omfattande och kan vara lämpligt om du har en helt ny bil eller en bil som har ett högre värde. Att ha en tillhörande assistansförsäkring känns extra tryggt om du råkar ut för haveri eller olycka.

Hemförsäkring är inte krav enligt lag men de allra flesta hyresvärdar och bostadsrättsföreningar har krav på att du ska ha en hemförsäkring. Har du en villa är villaförsäkring ett skydd för både bostaden, tomten och de som bor på adressen. En villaförsäkring med hemförsäkring kan väljas utifrån olika nivåer för att matcha behov.

Har du en hemförsäkring ingår även reseförsäkring, det gör att teckna en extra reseförsäkring via ett resebolag i regel är onödigt. Däremot kan det variera mellan resmål vad som gäller kring försäkringar. Kontrollera därför alltid med ditt försäkringsbolag vad som gäller för ett specifikt resmål.

Andra populära försäkringar

Andra populära försäkringar är bland annat olycksfallsförsäkringar och försäkringar till husdjur. En olycksfallsförsäkring kan bland annat täck inkomstförluster vid olycka eller invaliditet. Det finns även alternativ som ger ersättning vid tandskador eller synliga ärr.

Att skaffa en försäkring till sitt husdjur blir allt vanligare. Framför allt är försäkringar till hund och katt populära men det finns även försäkringar för andra smådjur. En försäkring till husdjuret gör det möjligt att täcka veterinärkostnader vid olycka och sjukdom men även för mediciner och rehabilitering. 

Behovet av försäkringar förändras

Eftersom behovet av försäkringar varierar är det bra att utvärdera behovet över tid. Det blir lättare att hantera översynen om du samlar dina försäkringar. Hos Gjensidige får du full översyn via mina sidor. 

Du kan alltid få råd och stöd om vilka försäkringar du behöver i olika situationer av en försäkringsagent. På så sätt undviker du att bli överförsäkrad eller stå utan en nödvändig försäkring.

Att anmäla skada eller olycka blir även lättare med ett försäkringsbolag. Du vet direkt vart du ska vända om något händer. Trots allt kan det kännas riktigt stressigt om olyckan är framme.


 

Från

Gjensidige.se