Detta är ett annonssamarbete

Från kurirposten till dagens sätt att skicka paket

10 maj 2022 09:03

Ett av de äldsta bevisen på en postförsändelse i Sverige är ett kvitto från en postiljon för ett brev som skickades av Erik XIV år 1564 och utfördes av kurirposten - dåtidens leverantör av brev och paket. Dock har det funnits många leverantörer under årens gång och några av dessa är klockareposten, kyrkoposten, soldatposten, kronoposten och fältposten - och just fältposten delade ut post redan under 30-åriga kriget som startade år 1618. Det ser naturligtvis annorlunda ut idag och numera finns många olika möjligheter att skicka paket världen över.

Att skicka paket inom Europa

Numera finns det många olika aktörer på marknaden ifall du vill skicka billigt paket inom Europa - så det är bra att jämföra för att se vilken leverantör som passar just dig. Numera är det lätt att skicka paket inom Europa och du kan lätt jämföra priser och frakttider vare sig du vill skicka ett dokument, ett paket, en pall eller en hel container. Detta gäller naturligtvis för både privatpersoner och företag som vill skicka paket inom Europa - då det är viktigt att inte behöva betala för mycket. Tänk på att alltid välja en leverantör som följer den Postlag som skapades i Sverige år 2010 - så kan du slappna av medan de sköter leveransen.

Du bör också fundera på ifall du vill ha en leverans från dörr till dörr, mellan två ombud eller från en terminal till en annan - då detta kan påverka priset på försändelsen. Det är viktigt när du ska skicka paket inom Europa att du först vet exakt hur stort paketet är, vad paketet väger och vilken typ av försändelse som är aktuell för att få ett rättvisande pris och frakttid. allt detta för att slippa betala för mycket.

Fler och fler leveranser till Spanien

Allt fler svenskar väljer att bo delar eller hela året i Spanien och som en naturlig del av detta så har naturligtvis antalet leveranser mellan Sverige och Spanien ökat väsentligt de senare åren. Det är inte bara att skicka paket Spanien, utan du bör även här göra en jämförelse för att få fram den bästa lösningen för just dig. Många väljer att skicka ned en hel container med bohag, några pallar eller helt enkelt 

Skicka frakt och paket till Spanien

. Det är vanligt att lägenheter och hus säljs med de möbler som finns i boendet vid köptillfället, men många väljer naturligtvis att frakta dit möbler och bohag för att få en personlig touch på sitt boende.

Från

paket.se