Detta är ett annonssamarbete

En smartare marknadsplats för hyresbostäder

5 januari 2022 20:05

Digitala lösningar har ofta fler alternativ för att skapa smidiga och smarta mötesplatser. Vilka kan inkludera olika områden, men i detta fall talar vi om en plats för de som önskar hyra ut en bostad eller rum och bostadssökande.

Att söka efter en bostad idag kan bli en lång process, som kräver många timmars jobb för dig, eller så måste sitta i bostadskö på olika sajter. Man kanske samlar poäng på några sajter och på andra behöver man sända iväg personligt brev och sen boka upp för ett möte.

Möjligheten till att få hyra en bostad kan vara en tidskrävande uppgift, men med hjälp av tekniken kan det bli avsevärt lättare. Tekniken kan hjälpa oss att komma i kontakt med varandra och göra processen effektivare. Det finns nu många digitala plattformar som har skapats för att hjälpa dem som söker hyresbostäder och dem som är villiga att hyra ut sina bostäder.

Mycket smidigare utan mellanhänder

De digitala plattformarna har ett gemensamt mål, nämligen att minska den tid som går åt till att leta efter en bostad på deras eget sätt. På ett smidigare sätt kan du hitta hyresbostad på BostadsPortal och ett sätt som gör det mer smidigt är att det inte finns några mellanhänder. Vare sig det gäller bostadssökande eller de som söker en hyresgäst, så har de full kontroll över sin egen situation på portalen och de behöver inte vänta på något.

Det tar cirka 30 sekunder att skapa ett konto på plattformen, vilket krävs för att kunna se alla tillgängliga bostäder. Alla kan också kontrollera sin egen situation och bostadens ägare sätter priset för hur mycket denne vill hyra ut sitt utrymme för. Hyresgästen förhandlar direkt med bostadens ägare, utan några mellanhänder, och de bestämmer alla regler inom avtalet sinsemellan.

Stort sortiment lockar fler besökare

Till en början så kan parterna sköta sin kommunikation via en chattfunktion eller en intern mailfunktion på BostadsPortal, tills de är säkra på att det kommer slutas ett avtal. Denna typ av kommunikation är ännu enklare då man har flera bostäder som ligger ute för uthyrning.

Det är inte svårt att hitta hyresbostad på BostadsPortal, oavsett vad du söker. Även om du inte hittar något just nu, så fylls det regelbundet på med fler annonser av olika typer av hyresbostäder.

Det finns inte heller några begränsningar gällande vilken typ av bostad man önskar hyra ut, men om man vill hyra ut en hyresrätt krävs ett godkännande från sin hyresvärd. Det är nämligen inte alltid tillåtet att så kallat hyra ut i andra hand, i synnerhet inte om hyresvärd eller hyresnämnd inte har fått godkänna den tilltänkta hyresgästen först.

Från

BoligPortal