Detta är ett annonssamarbete

Det är enkelt att byta elbolag

21 juni 2022 16:03

Detta inlägg är en annons

Om du ska köpa en bil gör du en noggrann analys av vilken sorts bil du behöver. Hur många passagerare som ska få plats, hur stort bagageutrymme, hur mycket du kommer att använda den och vad du är villig att betala för pris för bilen. Detsamma gäller om du ska köpa en dator - då jämför du prestanda, snabbhet, storlek och ifall du vill ha en stationär dator eller en laptop. Även när du köper en tjänst så jämför du olika aktörer såsom mobilabonnemang eller en streamingtjänst. 

Varför är det då så många som tror att det är svårt, tidskrävande och krångligt att göra ett Elbyte, när det är både snabbt och enkelt att göra det? Det finns mycket pengar att spara på att byta elleverantör - och gärna göra det regelbundet för att pressa priset. Det bästa är att göra ett aktivt val och först tänka igenom vilket elavtal som passar just dig bäst.

Hur går det till att byta elleverantör?

Här kommer en liten hjälp på vägen hur du gör för att enklast byta elleverantör

Kontrollera elräkningen

Du börjar med att ta fram din sista elräkning för att kontrollera hur länge det löper och om det är dags att förnya. Om du bara låtit det löpa på utan att ha koll är det stor risk att du betalar ett alldeles för högt pris, då elbolagen automatiskt ökar priset då bindningstiden är slut. På räkningen ser du även din förbrukning, ditt anläggnings-ID och ditt områdes-ID. 

Fast eller rörligt pris?

Nästa steg är att fundera över vilket avtal som passar dig bäst och då är det dags att du jämför elpriser, vill du ha ett rörligt pris eller ett tidsbundet fast pris? Priserna kan variera och det kan vara värt att kontrollera vilket som passar dig bäst. Du kan också välja ifall du endast vill jämföra bolag märkta med schysst elhandel eller ifall du bara är intresserad av miljövänliga alternativ. 

Jämför dina offerter

Fyll i ditt postnummer på Elbyte och dina uppgifter samt preferenser och du får upp en lista med olika förslag från många elbolag. Gå igenom och jämför noggrant för att komma fram till vilket som passar dig - det kanske inte bara är priset som avgör utan medvetenhet om miljö eller omdömen från tidigare kunder kan vara viktigt. Sen är det bara att välja avtal och teckna det.

Lägg ett kom-i-håg

Om du väljer ett fast tidsbundet avtal är det en bra idé att lägga någon form av kom-i-håg någon månad innan det löper ut så att du inte missar att jämföra igen. Om du missar kan det hända att priset strax blir ett annat än tidigare.


 

Från

https://elbyte.se/