Detta är ett annonssamarbete

De bästa anledningarna att boka en resa till Island!

7 juni 2022 16:26

De bästa anledningarna att boka en resa till Island!

Enligt många är Island det vackraste landet i Europa. Alla som reser till ön blir med största sannolikhet mycket imponerade av den speciella naturen med vattenfall, issjöar, gejsrar och vulkaner. Tvekar du fortfarande på att besöka Island eller vill du övertyga din vän att följa med dig till detta vackra land? Här kommer våra bästa anledningar till att besöka landet!

De imponerande vattenfallen på Island

Det speciella med vattenfallen på Island är att du ofta kan komma väldigt nära dem. Det finns till och med ett vattenfall som du kan gå under och vid Skogafoss kan du klättra ända upp till toppen för att se vattenfallet från ovan. Orden räcker inte till för att beskriva alla dessa vackra vattenfall. 

De vackra djuren på Island

Att titta på vilda djur är kanske inte det första du tänker på när du tänker på Island, men du kan se många speciella djur i det vilda här. De mest imponerande duren enligt många turister är de valar och delfiner som finns på ön. En fördel är att man inte behöver resa särskilt långt ifrån Reykjavik för att se dem. Man får inte heller missa Lunnefågeln när man är på Island!

Simning i den blå lagunen

En sak som du inte får missa på en resa till Island är att bada i den vackra Blå lagunen. Detta geotermiska bad ligger i ett gammalt lavafält. Detta ger vattnet en underbar temperatur och det är som att kliva in i ett varmt bad. Det ljusblå vattnet har också en helande effekt eftersom det är rikt på mineraler och silikater. Den kiselgyttja som uppstår är också gratis tillgänglig som mask i lagunen, så du kommer att se många vita ansikten. Detta är nog Islands mest besökta turistattraktion, men det är ett måste att prova detta om du väl har tagit dig till ön. Ett enkelt sätt att uppleva detta är genom att boka på Island paketresor. På så sätt slipper du tänka på att boka allt själv.

Gejsrarna på Island

De aktiva gejsrarna är definitivt en av Islands höjdpunkter. Island är till och med det enda stället i Europa där du fortfarande kan se en aktiv gejser. Den mest kända av dessa är Stokkur. Var fjärde till åttonde minut sker ett stort utbrott där vattnet sprutas högt upp i luften. Mycket imponerande att se. I samma område finns också Geysir, den gejser som ligger bakom ordet gejser. 

Islands mysiga huvudstad

Du åker visserligen till Island främst för den vackra naturen, men ett besök i huvudstaden Reykjavik är definitivt också en av Islands höjdpunkter. Många som besökt staden upplever den som mycket mysig och stämningsfull stad. Förutom de vackra färgade husen hittar du också en hel del modern arkitektur. Staden är mycket vackert belägen vid vattnet och på en klar dag har du en fantastisk utsikt över de snöklädda bergen på andra sidan gatan. Reykjavik är också ett utmärkt ställe att äta och handla på.

Norrsken på Island

Island är en perfekt plats för att se norrsken. För att se detta fantastiska naturfenomen måste du besöka Island under vintermånaderna, Men då tänker du säkert: Varför åka hela vägen till Island för något man kan se i norra Sverige? Svaret är mycket enkelt. Att se norrsken på.


 

Från

guidetoiceland.is