Detta är ett annonssamarbete

Fördelar med färdiga matkassar

3 maj 2022 10:51

Att köpa matkassar är en trend som håller i sig. Kassarna är förberedda med råvaror och recept för att göra vår annars så stressiga vardag lite enklare. Man slipper fundera på vad ska vi äta idag, stressa förbi affären på väg hem och rafsa ihop något som går snabbt, smidigt och som förhoppningsvis inte ungarna har fått i skolan samma dag. 

Det finns många familjer, singlar och par i Uppsala som använder sig av färdiga matkassar. Med en färdig matkasse slipper du planera middagsmenyn för veckan och du slipper och ta dig iväg till livsmedelsbutiken och trängas i långa köer. Det finns flera olika typer av matkassar att välja på för att det ska passa så många som möjligt. Det kan vara bra att fundera över vad det är som är viktigt i just din livssituation för att matkassen ska underlätta som det är tänkt. Om man inte vill laga bara vegetariskt är det dumt att välja just en vegetarisk kasse. Men som sagt, det finns många olika leverantörer och det borde finnas något som kan passa alla. Det kan dock vara en god idé att jämföra innan man bestämmer sig så man får den bästa matkassen

Antalet leverantörer på marknaden ökar hela tiden och antalet som vill beställa matkassar ökar i Sverige. Så nog är det en trend som inte släpper greppet i första taget. En undersökning visar dessutom att svenskarna vill ha med svenskproducerade varor och ekologisk mat i sin kasse. 

Fördelar med färdig matkasse: 

Smidigt – ingen stress över vad man ska äta i veckan allt fixas

Testa nytt – möjligheten att testa nya rätter gör vardagen lite roligare.

Leverans hem – många företag levererat hem till dörren. Alltså ingen panikhandling på väg hem från jobbet

Minskat matsvinn – du minskar risken att överhandla

Anpassningsbart – möjligheten att justera och ändra finns hos många leverantörer.

Många leverantörer kräver att kunderna registrerar sig för ett abonnemang under en viss tid, t.ex. två veckor, en månad eller längre. Vissa är mer flexibla och tillåter att abonnemangstiden till en viss del anpassas efter kundernas behov som när leveransen ska ske och hur många måltider den ska innehålla. 

De olika leveranserna varierar mellan leverantörerna. Det finns de som levererar en måltid som har förberetts och bara behöver värmas upp, medan andra leverantörer skickar de ingredienser som är nödvändiga för att tillaga måltiden tillsammans med ett recept och instruktioner. Om du väljer det senare alternativet kan du ibland behöva ha hemma vissa produkter men i sådana fall meddelas du om detta.  

Det är enkelt att komma igång med de flesta tjänster. Du identifierar dina och din familjs behov för att hitta det som är rätt för er så att du får en kasse som uppfyller måltider och leveranser så bra som möjligt. Många av de olika leverantörerna ger även möjlighet till kunden att pausa eller ändra sitt abonnemang. 

Från

grönakassen.se