– Vi älskar det vi gör, alla drar åt samma håll och vi visar gästerna att vi tycker mycket om dem.

Det säger Josefine Wallén, restaurangchef på Jay Fu´s som UNT:s läsare har utnämnt till sin favoritkrog.

När UNT:s Jens Pettersson räcker över diplomet sitter personalen runt barhängets cirkelbyggda bord och äter gemensam frukost. De avbryter för glada rop och en gemensam bild med diplomet höjt.

Artikelbild

Med en härlig utsikt över Fyrisån har restaurangen legat i Saluhallens övervåning i åtta år.

José Sepulveda är sommelier och har en kärnfull förklaring till att just de vann utmärkelsen i år:

– Vi har ett bra kök och vi är grymt ambitiösa.

Michael Lind, souschef, har sin förklaring:

– Vi håller oss uppdaterade och har en genomgående hög kvalitet. Med hög kvalitet menar jag japanskt wagyukött, mycket svenskt kött och att vi tar in mindre partier åt gången, säger han och fortsätter:

– Jag pratade med Kristoffer Petersson, vår köksmästare. Han är i Colombia på semester man jag lovade hälsa från honom och tacka för priset.

Lisa Diehl, servitris på Jay Fu´s, har precis tuggat klart frukostmackan. Hon tycker att de har en hög lägstanivå på Jay Fu´s och att personligheten gentemot gästen är central för alla.

– Vi visar vilka personligheter vi har. Jag kan sätta mig ner bredvid dig som gäst. Vi är så trygga i våra roller att det finns utrymme att både vara personliga se till gästernas individuella behov.

Nu ska de fira.

– Vi kommer att fira med en fullsatt restaurang, hög stämning och genom att jobba hårt men med ett extra stort leende, säger Josefine Wallén.