Guldkajan Juryns Hederspris går i år till Michael Prising. Han får priset bland annat för sitt engagemang i surströmmingsfestivaler och sin kreativitet. Han har drivit Feskarns sedan 1999.

– Jag har jobbat med mat sedan 1990 och halkade in i fiskbranschen genom att ta över en fiskbil. Den stod i Boländerna utanför nuvarande Coop, säger han.

Det är en stolt och glad Michael Prising som möter UNT:s utsända i tweedkavaj. Med högt buret huvud tar han emot det inramade diplomet. Han tar allvarligt i hand och tackar.

Prisings fredagsmyspåsar har blivit en riktig hajp som fått Uppsalaborna att ställa sig i kö i Saluhallen efter jobbet. En minicatering för en till två personer i svarta papperspåsar fyllda med till exempel färska räkor med aioli, västerbottenostpaj, chokladmousse och surdegsbröd. Medlagt finns även vintips och förslag på lämplig musik att spisa till.

Men Prising levererar även till restauranger och fler verksamheter är på gång.

– Vi har växt ur kläderna här i Saluhallen och eftersom jag bor i Valsätra öppnar jag snart ett nytt ställe tre minuter hemifrån, i Gottsunda.

LÄS MER: Affärsman som gillar fisk över disk