Vem blir månadens kulturprofil?

Vem blir månadens kulturprofil? I dag, måndag, är sista dagen att rösta fram den som bäst förgyllt kulturmånaden som gick.

31 oktober 2012 07:56

Nu börjar UNT kultur med utmärkelsen månadens kulturprofil. Den delas ut till personer som särskilt bidrar till ett rikt och levande kulturliv i Uppsala och Uppland. Vi har nominerat tre personer som har gjort framstående insatser under oktober månad - nu behöver vi din hjälp att rösta fram en vinnare! Röstningen pågår till och med 12 november.

Linus Tunström
Teaterchef på Uppsala stadsteater samt regissör till föreställningen Fanny och Alexander

Motivering: För att han har tagit hem berättelsen om Fanny och Alexander till Uppsala och vågat sig på att göra en egensinnig uppsättning som enligt kritikerna brädar självaste nationalscenen Dramaten.

 

 

Elli Flemström
Sångerska från Gimo som har gått till delfinal i tv-programmet X-factor

Motivering: För att hon lyser upp tv-fredagskvällarna i höstmörkret och förmedlar musikens kraft och betydelse med ödmjuk självsäkerhet, samt inte minst, för att hon med sin blotta närvaro i rutan placerar Gimo på underhållningskartan.

 

Klaus Pontvik och Stefan Löfvenius
Festivalchef respektive konsertledare för Uppsala Internationella Gitarrfestival

Motivering: För att de med hjälp av brett kunnande och sprittande entusiasm lockar världen till Uppsala - och därmed också får Uppsala att glänsa om inte i världen så åtminstone i Norden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!