Självklart att vi ska skriva om evenemanget

KRÖNIKA. Bara för att man som redaktör råkar ogilla något bör man väl inte stänga dörren till debatten, tycker Jens Pettersson om Ladies night.

19 november 2013 16:31

För några veckor sedan deklarerade Arbetarbladets nöjesredaktör Sofia Juvel med hög röst att hon skulle bojkotta Ladies night i sina spalter. Hennes blogginlägg fick många kommentarer och det tog spinn i sociala medier.
Hennes argument var bland annat "För att alla inte är välkomna i publiken", "För att konceptet bygger på att befästa stereotypa könsroller", "För att det inte ska behövas en ”tjejkväll” för att kvinnor ska tillåtas gå ut och roa sig". Jag kan hålla med om det mesta. Det är inte ett tidsenligt evenemang.

Men.

Bara för att man som redaktör råkar ogilla något bör man väl inte stänga dörren till debatten? Tänk om nyhetsredaktören vid skrivbordet intill skulle bestämma sig för att vi inte ska skriva om Sverigedemokraterna för att hen inte gillar deras politik?

I mina ögon är det tvärtom mediernas uppgift att lyfta fram en sådan här fråga i det strålkastarljus vi har att tillgå. Vrida och vända på ämnet. Bjuda in till debatt och genom att låta åsikter nötas mot varandra hjälpa dig som läsare att bilda dig en egen uppfattning. Nog borde väl opinionsbildande vara bättre än opinionstystande om vi hoppas på att kunna bidra till ett bättre samhälle?

Vår skribent Karin Andersson resonerar om det hela. Andra debattinlägg är varmt välkomna. Och vi kommer självklart att vara på plats, bevaka och berätta för er läsare om hur evenemanget var. På fredag kväll hittar du både text och bild om det hela på unt.se.

Vad tycker du som läsare? Belysa eller förtiga? Mejla mig på jens.pettersson@unt.se och berätta hur du ser på saken! Eller kommentera här eller twittra med oss på @untkultur.

FAKTA: LADIES NIGHT

Ladies Night marknadsförs som ”Årets roligaste tjejfest” och anordnas för åttonde året i rad i ett antal svenska städer. Där finns ”bara killar på scenen och endast tjejer i publiken”. Det är ett helkvällskoncept där det går att kombinera mat, dryck och show på olika sätt.

Fredag 22 november har turen kommit till Uppsala och Fyrishov, som gästas av aristerna Andreas Lundstedt, David Lindgren, Patrik Isaksson, Tommy Ekman, Thomas Järvheden och Eric Saade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!