Känslomässigt stark upplevelse

”Hör och lär av det här, det har sitt pris att bli populär” var lärdomen som Asta Kask förmedlade till sina åskådare i den inledande Lasse Lasse liten.

20 februari 2014 18:15

Asta Kask har betalat priset genom åren och kan nu håva in belöningen från en dyrkande fanskara som minuterna tidigare taktfast hade skanderat bandnamnet för att locka in sina hjältar på scenen.

Men när punklegendarerna denna kväll var tillbaka i Uppsala var det stundtals svårt att avgöra om det var publiken eller bandet som hade längtat mest. Idel leenden syntes så väl ifrån scenhåll som på publikplats när de alla förenades i en svettig, svängig symbios.

Asta Kask hann avhandla allt ifrån Vietnamkriget till att tillägna Död åt er alla till de som för den pågående kampen i Ukraina, men även om den politiska undertonen fanns där under hela kvällen så blev den aldrig påträngande eller predikande. Just kontrasten mellan dessa historiska händelser gav en fingervisning om hur länge Asta Kask har varit med i svängen, men även om deras strävan efter att hålla sig relevanta så här långt in i karriären.

Ett annat tydligt tecken på det senare var att de flesta av låtarna som spelades hämtades från bandets två senaste skivor. Exempelvis den färska singeln Fredagsmys som på typiskt Asta Kask – manér kombinerar en trivial titel med en tänkvärd text, i just detta fall om mäns våld mot kvinnor.

Den väl avvägda blandningen av rebelliskt uppkäftig trotsighet, uppsluppen lekfullhet och blodigt allvar är de ingredienser som alltid gör en Asta Kask-spelning till en känslomässigt stark upplevelse och denna kväll var inget undantag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!