Grabbigt och inte så roligt

Senaste Jackass är ett totalt haveri som film, men trots allt roligare än vilken genomsnittlig svensk komedi som helst, tycker Linus Brännström.

24 oktober 2013 14:30

Fjärde jackass-filmen går ut på att på Sacha Baron Cohen-vis skoja med vanliga människor med hjälp av dolda kameror. Ofta genom diverse avföringsskämt och snopphumor, det hela är väldigt grabbigt och dessvärre inte särskilt roligt.

Det bästa med tv-serien Jackass var slapstickhumorn och den oförställda skadeglädjen när stunttrick gick fel. Persongalleriet var också extremt viktigt.

Bad grandpa har bara Johnny Knoxville, den tråkigaste i gänget som här dessutom spelar en ännu tråkigare karaktär, och man förväntas skratta åt människors reaktioner på hans beteende snarare än åt vad han faktiskt gör. Det fungerar oftast inte.

Unge Jackson Nicoll är dock talangfull och det fåtal slapstickskämt som ändå har klämts in funkar. Och även om Bad grandpa är ett totalt haveri som film betraktad är den trots allt roligare än vilken genomsnittlig svensk komedi som helst.

FILM

Jackass presents: Bad grandpa
Regi: Jeff Tremaine
Filmstaden.
Foto: Lance Bangs & Dimitry Elyashkevich.
Medverkande: Johnny Knoxville, Jackson Nicoll med flera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!