Dags att rösta fram november månads kulturprofil

De har bidragit till att lysa upp kulturlivet under november.

5 december 2013 10:02

Med november månad kom vintermörkret, men tur nog bjöd Uppsalas kulturliv som vanligt på en hel del ljus! Och som vanligt har UNT:s kulturredaktion nominerat tre kandidater till Månadens kulturprofil. De har alla särskilt bidragit till ett rikt och levande kulturliv i Uppsala och Uppland. Nu är det upp till er läsare att rösta fram en vinnare på unt.se!

De nominerade denna gång är…

Sandra Wikström och Jens Hult, uppländska Idoldeltagare

För att de som upplänningar lyckats med stora framgångar på en av de tuffaste scenerna i dagens Underhållningssverige: Idol på TV4. Tv-programmet lockar varje vecka över en miljon tittare, och kampen mellan artisterna om tittarnas och juryns gunst är stenhård. I årets upplaga av talangtävlingen satte de rejäla avtryck i tävlingen. Uppsalatjejen Sandra Wikström slutade femma och Märstakillen Jens Hult slutade fyra.

Jan Smedh, bokhandlare, The English Bookshop

För att han och kollegerna på The English Bookshop inte bara kämpar för att erbjuda Uppsalaborna ett bredare utbud av litteratur, utan dessutom bjuder in till intressanta event – som en Doctor Who-kväll med skådespelaren Sylvester McCoy i november (ett evenemang som väckte så stort intresse att det fick flytta till Reginateatern). Dessutom ligger Jan Smedh just nu trea i en pågående nationell omröstning om ”Sveriges trevligaste bokhandlare” anordnad av Vi läser - roligt för Uppsala.

Maria Trost, dramapedagog vid Uppsala stadsteater och Gottsunda dans & teater

För att hon är en eldsjäl för teaterverksamhet bland barn och unga i Uppsala. Under senaste tiden har hon både har dragit igång Uppsala stadsteaters helt nya ungdomsensemble, samt också regisserat barn och vuxna på Gottsunda dans och teater fram till urpremiär för LasseMajas detektivbyrå, för första gången på en teaterscen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!