I sensomras tillbringade Isac Ljungberg och tio andra barn två veckor i Järvsö vildmark i Hälsingland för att spela in nya säsongen av SVT:s dokusåpa "Wild kids". I programmet möter barnen olika utmaningar och tävlar mot varandra i både fysiska tävlingar och kluriga tankenötter. Deltagarna är indelade i två lag som bor i varsitt läger – utan sina familjer – under tävlingen. Inför inspelningen var det lite nervöst bland deltagarna, berättar Isac Ljungberg. Men sedan var det bara kul.

– Vi fick inte ha kontakt med våra föräldrar, men tiden gick jättefort och vi hade så roligt hela tiden att jag inte hann börja sakna dem, säger Isac Ljungberg.

Ny programledare för i år är Carolina Klüft, som tagit över efter Rickard Olsson.

– Det var coolt, för hon har ju varit bäst i världen i sjukamp. Hon var trevlig och rolig och bra på att peppa oss. Inför tävlingarna peppade hon oss så att vi blev lite nervösa och gjorde vårt bästa. Och de som förlorade peppade hon att det skulle gå bättre nästa gång. Hon gjorde oss glada.

Deltagarna har varit tvungna att vara tysta om hur det går i tävlingen under hela hösten – och också nu när tävlingen sänds på tv. Men det har gått bra att hålla det hemligt, säger Isac Ljungberg. Att programmet äntligen sänds på tv känns "fantastiskt".

– Jag har längtat ända sedan den dagen vi slutade spela in.

Och det bästa med att vara med i "Wild Kids"?

– Jag har fått så fina vänner. Det är mitt livs bästa äventyr!

Fotnot: På instagramkontot @wildkids_isac kan man följa Isac Ljungbergs äventyr i "Wild kids". Progammet sänds på fredagar i Barnkanalen.