Under de senaste åren har pianisten och kompositören Anders Widmark varit fullt sysselsatt med att skriva musik till projektet, som han dessvärre är förhindrad att berätta så värst mycket om.

– Jag kan faktiskt inte säga så mycket mer än att det faktiskt är en jättestor satsning som inbegriper mycket. Det handlar inte bara om en skiva, säger Anders Widmark.

Desto mer talför blir han när torsdagskvällens (19 april) konsert på Katalins jazzbar kommer på tal. Den spelningen ser Anders Widmark fram mot, dels för att det är länge sedan han spelade ute, dels för att han får återvända till det ställe där karriären startade en gång på 80-talet.

– Mina första spelningar som ung musiker var en trappa upp på Katalin när det låg på Svartbäcksgatan. Senast i dag var jag på Katalin och såg "Höjdarlunchen" och slogs av att det är en levande musikmiljö som betyder mycket för musiklivet i Uppsala.

Jazzbarens scen har bara några månader på nacken och för Anders Widmark blir det första gången han slår sig ned vid den nya Schimmelflygeln.

Från början var tanken att Anders Widmark skulle spela solo. Men när han satte sig ned och funderade på vilken musik han ville framföra så föddes tanken att ta in fler musiker. Därför kommer trummisen Peter Bylin och basisten Tomas Bergquist att ackompanjera. Det blir låtar från hela karriären, från första skivan "Sylvesters sista resa" till helt nyskrivet material, både instrumental musik och låtar där Anders Widmark även sjunger.

– Jag har försökt att rannsaka mig själv och fundera igenom vad jag egentligen gillar och vad jag kan stå för i dag 2018. Det var en grannlaga uppgift, säger Anders Widmark och konstaterar att han redan veckan före konserten visste vilka låtar konserten kommer att innehålla.

Tordagskvällens konsert är en engångshändelse, ingen turné eller liknande är inplanerad. Däremot aviserar Anders Widmark att det blir både en turné och ett album med julmusik när vi närmar oss adventstid. Han berättar att han efter två julturnéer med Carola Häggkvist och Helen Sjöholm vet vilka jullåtar han vill göra – och inte göra. Men den här gången blir det inga artistsamarbeten utan mer renodlat med en traditionell triosättning. Lokalerna kan bli allt från kyrkor till konserthus.