Det är en kylig höstdag och fåren vi passerar på väg mot studion och replokalen i Hågaby ligger tätt tryckta mot varandra. Vid lokalen släpper Simon Forsberg och Daniel Dluzewski, två av bandets fem medlemmar, in oss i vad de kallar "sin bas".

– Det är bara vi två från bandet som bor i Uppsala i dag, så det är alltid lite svårt att få ihop alla, förklarar Daniel Dluzewski. Väggarna i replokalen är i ljust trä och överallt fylls hörnen upp av förstärkare och instrument. På väggarna hänger inramade affischer med Yngwie Malmsteen och Led Zeppelin.

– Den senaste tiden har vi repat nästan varje helg eftersom vi haft så mycket spelningar, säger Simon Forsberg. Och nu inför skivsläppet har det blivit ännu mer.

På fredag släpper Mad Artwork sin debutplatta "I still breathe" och slår samtidigt till med en releasefest på Allstar Bar i Uppsala. Daniel Dluzewski drar upp en kartong ur sin svarta tygpåse. Det är första trycket av skivan som han precis fått hem från tryckeriet.

– Jag har inte fått sett de här än! utbrister Simon Forsberg och börjar leende att bläddra i konvolutet.

– Själva tanken med skivan är ju detta att få visa upp den färdiga produkten. Och det ska bli spännande att äntligen få feedback på det man gjort. När man är inne i inspelningsprocessen får man ingen respons, man lever bara på att man tror på det man gör, berättar Daniel Dluzewski.

I över tre år har bandet arbetat med plattan men båda två menar att de behövde den tiden. Plötsligt ringer telefonen. Det är gitarristen Gabbi Dluzewski som hälsar att han sitter fast på ett tåg och inte kan vara med idag. Gabbi Dluzewski är den som från började startade bandet och är nu den enda av medlemmarna som var med om att vinna Musik Direkt, Sveriges största musiktväling för unga, inte bara en utan två gånger. Något bandet är ensamma om att ha gjort. Men Mad Artwork fokuserar framåt och har i den nuvarande konstellationen spelat tillsammans i fem år. Nyaste tillskottet blev sångerskan Terese "Tezzi" Persson som började tidigare i år.

– Vi jobbar mycket med kontraster i musiken: mjukt och hårt, ljust och mörkt. Så vi har därför velat ha en kvinnlig sångerska. Tyvärr är de ont om kvinnliga rockmusiker överlag men när vi hittade Tezzi var hon perfekt, säger Daniel Dluzewski.

Efter fredagens releasefest ska bandet på Englandsturné.

– Det är lite pirrigt nu och jag har aldrig varit i England så det ska bli jättekul. Det är ju detta allt arbete lett fram till. Skivan blir en språngbräda vidare och planen är att fortsätta turnera både i Sverige och utomlands. Och så blir det en platta till, vi har fått blodad tand, säger Daniel Dluzewski.