Barn och unga Bonifacios sommarlov

Barnens Å-hus, Walmstedtska gården

3/1 Supersnälla lejonet Bonifacius jobbar på en cirkus. En gång upptäcker han till sin stora förvåning att somliga har sommarlov medan han själv aldrig haft något sånt. Så får han det, men hur gick det med ledigheten och alla drömmarna? Mari-Louise Sahlberg och Jekaterina Pertoft spelar upp en saga skriven av Milos Macourek och bearbetad av Feodor Hitruk.

Artikelbild

Atlantica. Olof Rudbecks verk har blivit barnteater.

Black-Out Poetry

Sävjabiblioteket

3/1 Vandalisera en bok och skapa ny konst. I Blackout Poetry utgår man från en existerande text, plockar ut ord man gillar, sätter ihop dem till meningar som skapar dikter och målar över resten. För alla läskunniga oavsett ålder.

Lär dig trolla

Brantingsbiblioteket

4/1 Barn som drömmer om att bli magiker kan gå kurs med trollkonstnär Magnus Vihagen. Hellre får publiken skratta åt honom än sitta som fågelholkar och tro att han är världens flinkaste trollkarl. Men han har säkert ett och annat trick att lära ut. För 8–12 år.

Atlantica

Gamla Uppsala museum

5/1 Vetenskapsmannen Rudbeck har kommit för att avslöja en viktig upptäckt. Tyvärr fattas det sista beviset som kan undanröja alla tvivel. Lägg därtill problem med druvor, elefanter och en drottning som bara stör så har du Teater Olands nya pjäs om Olof Rudbecks 1600-talsverk. För barn från fem år. Även 6/1 och 7/1.

Cirkuscity

Grand

20/1 Cirkusföreställning med Cirkus Aros, ungdomar från Uppsala Ungdomscirkus. När som helst kan vi bli varse våra och varandras superkrafter. Kanske sker det när ni borstar tänderna, kanske när ni vattnar blommorna. Akrobatik, jonglering och trolleri på temat superkrafter. Även 21 januari.

Mitt och ditt och mitt

Den lilla teatern

28/1 Med lekfullhet, lätthet och humor undersöker Teater De Vill skillnaden mellan att ge bort någonting i glädje eller motvilligt. Varför säger vuxna att man inte ska säga min och mitt utan allas? Att man ska dela med sig och vara generös? För 3-6 år.