– Jag har älskat musikalgenren sedan jag var liten. I det skenbart banala går det att lura ut en djupare betydelse, säger manusförfattaren Dag Thelander apropå att det är Teater C:s andra musikalproduktion på kort tid vid just denna scen.

– Med musikal når man bortom det vardagliga och kan berätta om stora känslor bakom vad som verkar trivialt vid första anblicken, fortsätter han.

Och kompositören Per Wickström nickar instämmande.

Artikelbild

UNT träffar de båda upphovsmännen alldeles utanför scenrummet där det pågår febrila repetitioner av deras nyskrivna musikal ”Tills vi ses”. Regissören, Andrea Geurtsen, pendlar mellan medverkan i musikalen ”Mamma Mia” på Svenska teatern i Helsingfors och detta uppdrag med Teater C:s uppsättning. Därför blir hennes tid med ensemblen extra dyrbar och knapp.

”Tills vi ses” är ett helt nyskrivet musikdramatiskt verk som är genomkomponerat, som det heter när de medverkande sjunger precis alla repliker. Det handlar om de brev en 32-årig kvinna kan tänkas ha samlat i en gammal Nintendospelkartong. Alltså brev som på något sätt har haft en dramatisk betydelse i hennes eget liv.

– Var och en av låtarna består av ett brev. De skulle kunna fungera fristående, men nu berättar de om olika sidor ur kvinnans liv, säger Per Wicksell.

– De kan handla om första kärleken, sämsta arbetsintyget och största sorgen. Vi har haft lite roligt när vi har planterat ledtrådar till ett händelseförlopp i musikstyckena och som åtminstone den lite mer nördiga publiken borde kunna hitta. Men annars är vår avsikt att berätta om ett liv. Kanske det ska kunna gå att se hur lite som egentligen blir av av de saker som man fäster stor vikt under begränsade tider i livet, berättar Dag Thelander.

Artikelbild

| Tills vi ses på Köttinspektionen.

De tre medverkande sångarna och skådespelarna Ida Löfholm, Johan Stavring och Johan Tenstam går ut och in i olika roller. Alla tre är på scenen hela tiden. Den har scenografen David Andrén gjort cirkelformad. Orkestern består av Emil Ingmar och Jonas Grumstedt. De spelar bland annat piano och bas, men också en del andra instrument.

Spellokalen Köttinspektionen är en konstnärsdriven plattform för teater, dans och bildkonst som invigdes 2014. Byggnaden var ursprungligen en köttbesiktningsbyrå intill vad som då var en kreatursmarknad.

Artikelbild

Den lite drygt timslånga föreställningen ”Tills vi ses” har premiär på lördag 14 november och ska sedan ges runt helgerna till och med 29 november.