I programmet får vi följa tio deltagare i ett socialt experiment som går ut på att undersöka hur människor reagerar vid en större kris. Första natten drabbas de av ett strömavbrott och deltagarna måste nu samarbeta för att överleva. UNT har talat med Mina Motazed Keyvani från Storvreta som deltog i serien.

Hej Mina! Berätta lite om Nedsläckt land.

– När all el slagits ut hade vi varken internet, vatten eller värme. Vi visste inte hur länge det skulle hålla på. Det var mycket mer påfrestande än vad som uppkommer i tv, men vi höll ändå ett väldigt gott humör.

Varför du valde att söka till programmet?

– För att jag såg det som en utmaning för mig själv. Jag har alltid haft en negativ inställning till folk som jag inte känner. Men på senare år har jag jobbat mycket med mig själv och insett att dömandet av folk bara tar onödig energi. Deltagandet i serien har fått mig att bli mycket mer accepterande.

Vad kan man som tittare förvänta sig av programmet?

– Jag skulle säga att programmet är en ögonöppnare för folk. Man får reda på information som är väldigt viktig, som man kanske inte har full koll på. Till exempel, vad man själv förväntas göra i en kris, vad kommunerna faktiskt hjälper till med och vad som förväntas av människor runt omkring.

Vad var det som förvånade dig mest under inspelningen?

– Att laga mat blev helt plötsligt väldigt krångligt. Har du inte eld eller vatten är du körd. Men såhär i efterhand är jag mest förvånad över hur bra överens jag kom med folk. Vi var ett väldigt bra gäng.

Nedsläckt land har premiär Måndag 18 februari klockan 21.45 på SVT1.