Allsångssommaren har nått halvtid och publiken på Skansen var på sitt bästa humör, trots klass 2-varningar om extremvärme och tomrummet efter fotbolls-VM. Många kramar delades ut både på och utanför scenen och publiken sjöng för full hals så fort tillfälle gavs.

Allsång en sista gång

Kvällens första framträdande blev ett farväl. Popgruppen Alcazar, som har bestämt sig för att lägga ner efter 20 år, gästade programmet för allra sista gången. Bakom glittriga mikrofoner dansade och sjöng discogänget till ett potpurri av deras mest populära låtar.

Artikelbild

| Sanna Nielsen erkände att hon blev lite nervös av att dela scen med Jojje Wadenius.

Vi har ju tagit bragdguld i disco efter 20 år på scen, man måste sluta när man är topp, sade Tess Merkel till Sanna Nielsen och publiken.

Men publiken behövde inte sörja länge, då kvällens största succé stod på tur.

Stjärnskottet Grant framförde debutsingeln "Waterline" med ett originellt scenspråk och en röst som tog sig rakt genom rutan. Numret hyllades med stående ovationer och beröm från en förbluffad Nielsen:

Publiken älskar dig! Och jag kom helt av mig, jag får gåshud av att lyssna på dig.
Artikelbild

| Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Tess Merkel gick upp på Allsångsscenen för sista gången.

Hyllad nykomling

23-åriga Grant släppte sitt debutalbum "In bloom" i början av sommaren och har kallats för "Sveriges nya poplöfte" och "den svenska versionen av Sia". På Sollidenscenen berättade hon hur det kom sig att hon blev artist.

Artikelbild

| Uno Svenningsson avslutade kvällens program med sin hitlåt "Vågorna".

Min mamma satte mig på kulturskola för att jag skulle spela gitarr men den gruppen var full. Då kom vi på att det var extremt bra om jag kunde sjunga snapsvisor, berättade Grant, eller Caroline Cederlöf som hon egentligen heter.

Programmets andra halvtimme bjöd på två musikikoner. Uno Svenningsson gjorde sin debut på Sollidenscenen efter 35 år som artist och Jojje Wadenius framförde "Jag är det fulaste som finns" och "Mitt lilla barn".