Pernilla Wahlgren sammanfattar sina 40 år på scenen och passar på att ta med sin egen 50-årsdag samtidigt. "Jag trodde att det skulle bli bra, men det var ännu roligare". En röst ur publiken efteråt på Konserthuset och det är bara att instämma.

Hon är ju lite speciell som artist. Megakändis - liksom hela sin familj (utom möjligen brodern Peter) - även om hon i likhet med så många av Andrew Lloyd Webbers musikaler bara har en egentlig hitlåt, "Piccadilly Circus". Fast just musikaler är ju en bra ingång, hon har gjort mängder med lyckade huvudroller där. Och mycket annat, tv-programmet "Wahlgrens värld" gett en ny publik vilket märks på den unga åldern i Konserthuset. Och, inte minst denna söndag, hon är mamma också. Till Benjamin Ingrosso som denna kväll får en egen applåd i sin frånvaro.

Inramningen av föreställningen "Kort, glad och tacksam" är att hennes vänner ska göra ett överraskningsparty för hennes 50-årsdag. Och inte vilka vänner som helst. Kvartetten Hanna Hedlund, Ola Forssmed, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson betyder mycket för att det ska bli så lyckat. Duktiga komiker, sångare och dansare klarar de allt.

Artikelbild

| Parodi. Jag trodde knappt att det gick att ta Stefan & Krister ett steg till. Pernilla Wahlgren och Ola Forssmed.

Man kan fråga sig var manusförfattaren och regissören Rikard Bergqvist befann sig när årets fiaskoupplaga av Mellon utformades, han hade behövts. Här är det roligt från början till slut, skämten är hur många som helst, underfundiga eller grova, råa eller varma. Ensemblen har bidragit de också och det så befriande med något där man kan storskratta utan att det känns som att man blir lurad.

Alla och inte minst huvudpersonen själv bjuder på sig själva. Här får Pernilla Wahlgrens ovana att ständigt komma för sent, mediafixering och mycket annat rejäla men godmodiga kängor. Inte minst skämtas det med hennes längd. Där får också Kim Sulocki hänga med på ett hörn.

För en liten stund får allvaret komma in, när Pernilla Wahlgren sjunger en smärtsam text om hur hon saknar sitt minsta barn Theo de veckor pappan har vårdnaden.

I övrigt är det full fart i en härlig show. Bildkavalkader från förr där hennes smått otroliga frisyrer på 80-talet framkallar mängder av igenkännande skratt, parodier på olika genrer och kurser i sociala medier av mästaren själv. Tillsammans med sina medspelare förmedlar en synbart road Pernilla Wahlgren nästan en känsla av att man är på hennes överraskningskalas.

Artikelbild

| Fartfyllt. Pernilla Wahlgren självklart i centrum men Hanna Hedlund. Kim Sulocki, Ola Forssmed och Måns Nathanaelson betyder också mycket.

Undertecknad är kanske inte särskilt kort men absolut glad och tacksam för att ha blivit ordentligt road.