Kultur i länet Rockfiles

Folkets hus, Karlholm

6/1 Han har spelat tillsammans med legender som Dave Edmunds och Nick Lowe i Rockpile. Nu bjuder gitarristen Billy Bremner på konserten "A tribute to Rockpile" där det kommer att bjudas på musik från Bremners år med Dave Edmunds, Nick Lowe.

Knutmasso

13/1 När det är dags för Roslagens egen karneval - Knutmasso brukar Bruksgatan vara fylld till bredden med människor. Förra året var det mellan 4 000 och 5 000 besökare som kollade in alla fantasifulla ekipage och maskerade knutgubbar.

Strömsbergs bruk

18/1 Vill du lära dig mer om Strömsbergs bruk som grundades 1643 av Welam Wervier? Författaren Kersti Kollberg som skrivit den nyligen utgivna boken "Strömsberg mitt i tiden" finns på plats på Möbeln och berättar om brukets spännande historia.

Midvinterpärlor

21/1 Norra Upplands Kammarorkester bjuder på en klassisk konsert med Violinsolisten Nils-Erik Sparf och Björn Gäfvert på cembalo där det kommer att spelas ett urval av Vivaldis verk.

Shanes feat Lennart Grahn

24/1 Bandet Shanes bildades 1963. Shanes har bland annat skrivit låtar som "Let me show you who I am", "Chris-Craft No. 9" 1966 och "Save the last dance for me" som legat högst upp på flera topplistor. Nu bjuder Lennart Grahn, som var sångare och gitarrist i bandet från 1964 till upplösningen 1969, på en konsert med bandets låtar.