Stors karriär har gått spikrakt uppåt. För sitt debutalbum, "Nya skolans ledare", vann han P3 Guld medan uppföljaren, "Shere Khan XIII", fick en Grammis.

Förväntningarna på hans tredje soloalbum är således skyhöga.

En bra skiva kan alla göra, två bra skivor kan några göra. Men tre bra rapskivor, det kan inte vem som helst göra. Så jag visste att den måste bli jävligt bra, säger Stor.
Artikelbild

Ny process

Skivan har vuxit fram i nära samarbete med producenten och barndomsvännen Charlie Bernardo – det är första gången som Stor gör ett helt album med en och samma producent.

Han är så grym. Han har gjort alla beats på skivan och de är helt sjuka allihop, då blir det också kul för mig att visa min bredd som rappare. Det är han och jag hela vägen, vi har varit som ett band.

Såväl musikaliskt som textmässigt visar Stor på en rejäl utveckling. Flera av låtarna på "Under broarna" är bland hans mest personliga och ärliga hittills.

Artikelbild

"Gubbtonåring"

Jag är inte samma rappare som jag var för fem år sedan. När jag gjorde "Rom & kush" var det viktigt att vara "the man". Men sedan började jag tänka på hur musiken och samhället ser ut, rappare är ju mycket så där "jag är bäst", det är mycket yta och lite riktiga känslor. Det är som en filtrerad bild i sociala medier och för mig blir det så jävla tråkigt.
Artikelbild
TT: Var det inte läskigt att börja skriva mer personligt?
Nej, jag visste att jag skulle göra det förr eller senare för man blir ju äldre och måste utvecklas. Annars blir man ju en sådan här gubbtonåring som sitter och rappar om samma saker som 18-åringar och vem fan vill lyssna på det? Jag vill visa hur man kan utvecklas när man blir äldre och tröttnar på de grejerna.

"Skitit i allt"

Stor berättar att han vill sticka ut i en värld som han tycker har blivit allt mer likriktad.

Många låtar som släpps nu låter exakt likadant. Alla människor använder samma hundfilter så att de ser likadana ut. Förut såg du skillnad på en Volvo och Merca men nu ser de likadana ut. Sossar och moderater, det är ingen skillnad länge.
Allt är bara utsmetat och man är rädd för att sticka ut, samhället skickar ut så starka signaler om att man måste passa in så att alla bara följer strömmen. Jag gillar inte det.

Han tror att folk kommer att gilla "Under broarna", som släpps den 9 juni, för att han väljer att vara sig själv.

Jag skulle också kunna göra en sådan där låt. Men jag hade inte tyckt att det hade varit kul så varför skulle jag? Då hade jag lika gärna kunnat ha vilket jobb som helst, det är ju det som är friheten med mitt jobb – att jag kan välja vad jag vill göra. Det är det som är befriande med den här skivan, att vi har skitit i allt och alla och kört vårt eget race.