Mästerkock-Victor gjorde succé med gädda

Victor Munthe från Uppsala gjorde succé med omgångens svåraste rätt och gick enkelt vidare i "Sveriges mästerkock".

Victor Munthe från Uppsala  fick gäddqueneller som utmaning i "Sveriges Mästerkock".

Victor Munthe från Uppsala fick gäddqueneller som utmaning i "Sveriges Mästerkock".

Foto: Tv 4/CMore och TT

Kultur och Nöje2020-01-29 21:05

Onsdagens omgång av "Sveriges mästerkock" i TV 4 hade temat svensk husmanskost. De elva deltagarna fick var sin klassisk rätt att laga i första utmaningen.

Victor Munthe från Uppsala var inte jättenöjd med temat.

–  Jag är ju inte jätteduktig på husmanskost, sade han i programmets inledning.

Han fick dessutom en rätt som av andra deltagare ansågs vara den svåraste: gäddqueneller. Victor höll sig dock lugn och hans queneller med saffranssås fick fina vitsord av juryn.

–  Jag skulle bli glad om jag kunde gå ut och äta det här i Stockholm i kväll, sade Leif Mannerström bland annat. 

Husmanslegendaren konstaterade också att gäddquenellerna från början är en fransk rätt, men att Victor Munthe skulle kunna åka ner till Frankrike för att visa dem hur man gör.

Tillsammans med Sofia Henriksson blev Victor tävlingsomgångens vinnare.

Lisa Gruneau, Sofi Warenfalk, Tatyana Martyn och Magnus Eriksson, däremot, gick vidare till eliminering, där de fick laga thailändska rätten "tom kha gai". Den som till sist fick lämna tävlingen var en besviken Sofi Warenfalk från Göteborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!