Med ord i fokus Ingmar Bergman och Gud

Katolska kyrkan

15-15.45 Kulturjournalisten och författaren John Sjögren, känd från bland annat UNT:s spalter, håller ett föredrag om Bergmans långt ifrån okomplicerade förhållande till Gud och kristendomen. Tro och tvivel i film- och teatermannens konstnärskap står i centrum.

Artikelbild

| Carina Burman inleder högläsningen i Missionskyrkan.

Krakow, Katarina, Chopin

Katedralkaféet

16–17 Svensk-polska föreningen i Uppsala och bildningsförbundet Sensus har satt ihop ett program med dikter, berättelser och musik. Medverkar gör pianisten Radovan Hudecek, Lennart Ilke och Peter Eklund. Eva Mattsson berättar också om drottning Katarina Jagellonica som var gift med den svenske kungen Johan III.

Författarstafett

Artikelbild

| Krakow, Polens näst största stad, finns med på ett hörn i arrangemanget på Katedralkaféet.

Missionskyrkan

17–23 Carina Burman inleder högläsningen och sedan går stafettpinnen vidare till ytterligare 17 Uppsalaförfattare innan Lina Sjöberg avslutar arrangemanget vid 23-tiden. Författarstafetten är en av Kulturnattens verkliga långkörare genom åren. I år kan vi, förutom de två redan nämnda författarna, även höra uppläsningar av bland andra Li Bennich-Björkman, Anisur Rahman och Ola Larsmo.

Kulturnatten på bibblan

Stadsbibliotekets innergård

11–19 Planen är att förvandla Stadsbibliotekets innergård till en oas för barn och föräldrar. På programmet står allsång, sagotält med högläsning på olika språk och möjligheter att testa graffiti. Enda hotet mot upplägget är otjänligt väder.