På fredag 15 februari står hon på UKK:s stora scen inför ett sedan länge utsålt konserthus.

– Det ska bli fantastiskt kul att ge sig ut på turné igen, säger Seinabo Sey, som inleder serien med 19 konserter en vecka tidigare – kvällen efter Grammisgalan 7 februari.

Där är hon nominerad i inte mindre än fem kategorier, varav en nominering glädjer henne extra.

Artikelbild

| Seinabo Sey

– Att bli uppmärksammad som textförfattare känns stort. Många har kanske inte klart för sig att jag skriver i stort sett alla texter själv, säger hon.

Nomineringen grundar sig på texterna till låtarna på albumet "I'm a Dream" som släpptes i höstas.

– Texterna på den plattan är egentligen inte mer personliga än på första albumet "Pretend". Men de kommer nog fram mer eftersom många av låtarna på "I'm a Dream" är mer avskalade plus att jag uttrycker mig mer rakt på sak den här gången.

En av de starkaste texterna är "Never get used to". Där sjunger Seinabo Sey om saknaden efter sin pappa, den svensk-gambiske musikern Maudo Sey, som dog i sviterna av en stroke för snart sex år sedan. Samma tema finns i låten "Burial" på första albumet.

Skulle det inte bli någon Grammis så tar Seinabo Sey det med jämnmod. Hon ser just nu fram mot den kommande turnén, hennes första på ganska länge.Galor betraktar hon mest som en rolig grej som inte betyder så himla mycket.

– Musiklivet vore det samma även utan Grammis- och P3 Guldgalan. Att bli nominerad och kanske få pris ser jag som en bonus.

På P3 Guld i januari fick hon inget pris.

– Lika bra det. Det var bara fjantigt att de slog ihop hiphop och r'n'b i en kategori. Grattis Z.E säger jag, kul att en rappare fick priset.

Musikaliskt har 2018 års album "I'm a Dream" fått mycket beröm men också en del kritik för att vara spretigt med en blandning av skissartade låtar och genomproducerade spår som hitlåten "Good in you".

– Det där med spretigt förstår jag inte. Heregud, det är 2019 nu och de flesta lyssnar på singlar eller enstaka låtar. Då är det ju bra om man har lite olika uttryckssätt. Jag tycker inte att låtens kvalitet avgörs av om man framför den avskalat eller i en stor produktion, säger Seinabo Sey.

Uppsala har hon ett gott öga till. Härifrån kommer hennes låtskrivarkollega och producent Magnus Lidehäll liksom Herbert Munkhammar vars duo Maskinen hon tidigare samarbetat och turnerat med.

– Jag har spelat i Uppsala många gånger. Konserthuset tycker jag är snyggt och trevligt, där känner jag mig verkligen hemma.