Musiker blir föremål på Kaleido

Sebastian Johans har sett metallkonstnären Sigrid Ingela Halvarssons utställningen Möten metall musik på Kaleido och tycker inte att den är orginell men fin och enkel.

31 maj 2012 12:00

Jazzsångerskan Lina Nyberg har blivit ett halssmycke i silver där stora och små länkar oregelbundet bryts mot detaljer i blått plexiglas. Svävande, fräscht och följsamt.

Rocktrubaduren Stefan Andersson har blivit plektrumformade hängen i silver med detaljer i svartek och granat. Lite tufft men ändå finstilt.

Den musikaliska duon Gertrud Stenung och Lise Hummel har blivit en lång kedja där silver möter guld. Två temperament förenade i ett.

Nej, allt känns inte alldeles originellt när metallkonstnären Sigrid Ingela Halvarsson på Kaleido presenterar en utställning med ett antal smycken och föremål direkt inspirerade av, och tillägnade, olika musiker. Men det är kanske inte heller poängen. Avsikten är snarare att vara uppriktig, och då fungerar faktiskt plektrumet som en form för en trubadur och ett färgat fodral för stockarna som form för en trumslagare som Nino Keller. Varje föremål förevisas tillsammans med ett porträtt och en beskrivning av musikanten i fråga.

Ett fint, enkelt och direkt sätt att konceptualisera formgivning.

KONST

Möten metall musik
Sigrid Ingela Halvarsson
Kaleido
Pågår till 3 juni

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!