Man känner sig för en stund lite gammal när Lina Hedlund tar över scenen med "Victorious" och man genast jublar att SÅHÄR ska en slipsten dras! Såhär har schlagervinnare låtit förr i tiden och det är lätt att se denna sorts dänga som en sorts mello-mall, trots att de inte längre brukar vinna i Europa. Men så hör man resten av startfältet i deltävlingen i Leksand och känner att... nä, det är inte åldern. Lina Hedlunds låt sticker ut som en riktig superlåt i sammanhanget. Där andra satsar på grovt förenklade refränger (Dolly Style och, ja, nästan alla andra) och onödiga fotbollskörer (Martin Stenmarck) så har Lina Hedlund en välskriven låt med mycket finess.

Direkt till final gick också Jon Henrik Fjällgren med sin "Norrsken". Den sympatiske Jon Henrik har hittat en nyckel till den svenska publikens hjärtan och efter att först ha suckat åt hans flöjtdrivna popvisa så fick även jag ge mig. Jojken är snyggt inkorporerad och refrängen sätter sig direkt på hjärnan. Med Eurovisionen i åtanke tror jag dessutom att "Norrsken" har en större chans än Lina Hedlunds dänga - trots att den är på svenska. Och visst skulle det kännas trevligt att se Jon Henrik jojka framför bilden av en ren i ett internationellt sammanhang? Jodå.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgren anklagas för plagiat

De två bidrag som gick vidare till Andra chansen var inte lika självklara. Rebecka Karlsson kommer förmodligen att stanna där och inte gå vidare, och inte heller Martin Stenmarck deltar med någon riktig höjdare. Hade hellre sett att barnfavoriterna Dolly Style fått sjunga sin enkla och Mellanösterninspirerade "Habibi" i Andra chansen, kanske tillsammans med Omar Rudbergs reggaebaserade "Om om och om igen".

LÄS MER: Omar: Skulle offra kärleken för att nå toppen

Men viktigast är dock att helt rätt låtar gick till final. Snyggt röstat, svenska folket!