Helt självklart var det inte att Oscar Magnusson skulle ta över som frontperson efter pappa Sven-Erik Magnussons bortgång i mars 2017. Men när det kom till kritan kunde han inte låta Sven-Ingvars musikskatt förpassas till historien.

– Sven-Ingvars har en katalog som inte är av denna värld, med uppåt 70 dunderhits. Det är bara att byta mellan örhängena, säger Oscar Magnusson.

Sommarens turné med namnet ”Länge leve Sven-Ingvars” levererar såväl hits som glömda skatter, nytolkningar och nytt material. Singeln ”Du och jag” släpptes 2017 och ett nytt fullängdsalbum är planerat. Enligt Oscar Magnusson har det alltid varit Sven-Ingvars styrka att ha en fot i det som varit och en i framtiden.

Artikelbild

| Oscar Magnusson

– Jag har minnen till varje ton. Det gamla måste finnas kvar men man måste komma vidare också, annars går det inte, säger han.

När Oscar Magnusson var liten hände det att folk lite skämtsamt sade att han säkrade Sven-Ingvars framtid. För egen del har viljan att bära pappans livsverk vidare vuxit fram med tiden. Det var inför Sven-Ingvars 50-årsjubileum 2006 som Oscar Magnusson blev en del av bandet på allvar.

– Före dess hade jag gjort inhopp och jag är nog den som sett Sven-Ingvars live flest gånger. Jag hade PRAO-skylten något år men tog ganska snabbt på mig kapellmästarrollen, säger Oscar Magnusson.

När Sven-Erik Magnusson bildade Sven-Ingvars tillsammans med Sven Svärd och Ingvar Karlsson 1956 var han formad av artister som Elvis Presley och Bill Haley. För Oscar Magnusson, född 1981, var Guns´n Roses de första idolerna. Musikaliskt har de olika bakgrunder och Sven-Erik Magnussons röst är starkt förknippad med Sven-Ingvars, men Oscar Magnusson känner att publiken har tagit emot honom med öppna armar.

Artikelbild

| Oscar Magnusson och Sven-Erik Magnusson.

– Den ytterst viktigaste faktorn är låtarna. Publiken är invanda med att Sven-Ingvars förnyar sig och kan ta till sig att vi arrar om. Pappa är väldigt närvarande när vi spelar. Det här är ett sätt för mig att säga tack för allt till pappa, säger Oscar Magnusson.

På lördag spelar Sven-Ingvars i Parksnäckan. Oscar Magnusson hoppas på en glad publik med sol i sinnet.

– Vi är spelsugna. Nu i lördags skulle vi ha spelat i Lillhärdal, men det blev inställt på grund av brand. Så nu har vi energi för två gig att få utlopp för, säger han.