En midsommarnattsdröm

15 Öppen repetition av en Shakespeareklassiker inför gruppens premiär senare i september. Teater Blanca har funnits som teatergrupp i Uppsala sedan 1999. På egen scen omprövar och nytolkar ensemblen klassiska teaterstycken i egensinniga versioner, med mycket musik.Teater Blanca är en arbetsplats för vuxna med funktionsvariationer inom daglig verksamhet i Uppsala kommun.

Secrets

15.30 Amanda Jansson och Lotta Jogenby vill dansa fram alla de sidor vi kan ha inom oss och framförallt de vi försöker gömma undan. Efter dem på samma spelplats kommer Gottsunda dans & teaters föreställning "Var god välj". Sedan ännu mera dans med bland andra Uppsala Tribal Bellydance och Delirio do Samba.

Malin Jakobsson – 19 i 20 år

17 Humorföreställning om livets olika motgångar som Malin Jakobsson gör på rimmad västerbottniska. Föreställningen är en slags blandning av buskis, stand up, poesi och visa. Själv kallar hon konceptet för tragibuskis på vers. "Kom och ta del av mitt elände så att du kan glömma ditt eget, eller känn igen dig i mitt och fira att du liksom jag lyckats hålla stilen i 20 år eller mer”, säger artisten om sin show.

Swingdans med Swingkatten

18 – 24 Dansföreningen Swingkatten är alltid roliga att se när de svänger och snurrar, inte bara sina lurviga utan också varandra, till jazziga tongångar. Lindy hop, autentisk jazzdans, balboa, boogie woogie är några av dansstilarna vi kan få se. Denna helkväll arrangerar de med systerföreningen Uppsala Bugg &Swing Society.

Capoeira

18 Kombinationen kampsport, akrobatik och dans sammansmält i denna afro-brasilianska dansspecialité kan avnjutas mitt i staden, på Celsiustorget, för dagen inrättad som en urban dansscen. Strax före den betydligt mer städade och organiserade dansformen linedance.

Bollywood ki Jalpari

18.15 I indiska Bollywoodfilmer dansar och sjunger människor nästan hela tiden. Det är en fantastiskt medryckande och färgstark danskonstform. I denna Bollywood dansshow framträder professionella Bollywooddansaren Sony Talukuder med flera dansare.