Dans Valet och politiken

GDT:s unga dansensemble, där medlemmarna är mellan 17 och 26 år, ska dansa fram vad det kan innebära att vara politiker detta valår. Med en blandning av humor och allvar tas vi med genom maktens korridorer, till demonstrationstågen och framför kameran. Föreställningen ska ges för högstadiet och gymnasiet i Uppsala men söndagens urpremiär är offentlig, liksom en föreställning 4 maj.

Teater Konsert för små

Artikelbild

| Livet som politiker under ett valår tolkas med dans av GDT:s unga dansenesemble i helgen.

Tre gamänger - Maestro, Putz och Schäfern - ska spela en fin konsert men allt de företar sig går åt pipsvängen. Denna föreställning, "Visan om livet självt" av Friteatern är en hyllning till de som i alla fall försöker. Medverkande gör Mats Nolemo, Peter Danielsson och David Odlöw och det utlovas bli musik av såväl vilsam Bach som gungig Django Reinhardt.

Stand up Plats för skratt

Ett gott skratt är väl aldrig fel. Uppsala comedy club har ställt samman en helkväll med blandade komiker på restaurang Arom i Luthagen. Bland gästande artister finns Christer Engqvist, Erik Magnusson, Eskil Selander, Gisela Zeime, Johan Selge, Umit Dag och inte minst veteranen i sammanhanget,Thomas Oredsson, känd från bland annat "Parlamentet" i TV4. Dessutom är det gratis entré.

Spex Murphys lag i fokus

Artikelbild

| Friteatern får det att svänga för barnen på Den lilla teatern.

Musik Gärdestadnostalgi

Filmen "Ted" har rullat på bio och Ted Gärdestad toppar Svensktoppen, trots att han inte längre lever. Men hans musik har verkligen satt sig i folksjälen. I konserten "Janne Schaffer möter Ted Gärdestad" ska Janne Schaffer berätta om de båda artisternas vänskap och om Teds musikalitet, humor och känsliga sidor men också om hur hans låtar kom till. Med på scenen finns Johan Boding, Pernilla Andersson och Moa Lignell.