Plura

7/9 Per Plura Jonsson har inte spelat med sina gamla vapendragare i Eldkvarn på bra många år. Men populariteten har knappast avtagit för den numera 68-årige rockstjärnan som via ett antal charmiga tv-produktioner kan räkna sig till skaran folkkära artister. Numera omger han sig med yngre musiker, bland andra sonen Axel Jonsson-Stridbeck.

Katalin

Artikelbild

| Kaipa Da Capo - pålitliga leverantörer av progressive rock (ej att förväxla med progg).

Kaipa Da Capo

13/9 Det återuppståndna Uppsalabandet ger enligt uppgift bara två konserter i år, den ena på hemmaplan. Sedan nystarten 2014 har det annars blivit en hel del spelningar runt om i Sverige, Europa, Japan och Nordamerika. KDC med bröderna Roine och Michael Stolt, Ingemar Bergman, Tomas Eriksson och Max Lorentz bygger sin progressiva rock på original-Kaipas tre 70-talsalbum och släppte dessutom 2016 albumet "Dårskapens monotoni" med nya låtar.

Katalin

Zimmermans

Artikelbild

| Ted Dluzewski och Leif Åman ingår i Zimmermans. Det gör även Håkan Almkvist, Daniel Bergström, Niklas Böhme, Hannah Sundkvist och Camilla Widell.

20/9 Ständigt denne Dylan. Nu är det dags för ännu en dos ur den mytomspunne artistens omfångsrika produktion. Musiken levereras av Uppsalabandet Zimmermans som bildades för 25 år sedan. Räkna inte med klockrena hyllningscovers, utan snarare lagom respektfulla tolkningar.

Katalin

Jesus Christ Superstar

28/9 Alla som gillar musiken från den snart 50 år gamla Broadwaymusikalen har något att se fram mot. En svensk ensemble gör låtarna på originalspråket (engelska) i en konsertversion under ledning av kapellmästare Anders Juhlin. Bland sångarna finns några med Uppsalakoppling – Glenn Edell och Göran Engman. Edell är en rutinerad musikalräv som sjungit på de flesta av landets scener. Här gör han Pilatus roll, medan Göran Engman, välkänd skådespelare på Uppsala stadsteater, har rollen som Herodes. Huvudrollen görs av Daniel Eriksson.

Uppsala Konsert & Kongress