Dubbelt upp om döden

1 mars 2018 09:00

Har ni hört att Rosie bitit i gräset?

Den lilla teatern

3/3 Vart kommer man när man dör? Vad händer på en begravning? Var finns själen? Hur ser Gud ut, om hon nu finns? Vad blir man i nästa liv – blomma, älg eller ängel? Eller kanske en stjärna på himlen? För inte blir man väl en pipande varmkorv? Det blir många frågor och kanske några svar när Pygméteatern med humor, sång och musik tar sig an de stora frågorna. Fritt efter "Dödenboken" av Pernilla Stalfelt. För 4–9 år.

Balansakter – skulptur i ståltråd

Uppsala konstmuseum

3/3 Tillsammans med en konstpedagog kan man titta på Taus Makhachevas videoverk Tightrope, där en lindansare flyttar tavlor från en bergstopp till en annan balanserande på en lina över ett stup. Varför gör han det och vad kan mod vara? Utifrån samtalen kring detta är det sedan fritt fram att göra skulpturer i ståltråd i museets verkstad.

Adjö, herr Muffin

Uppsala stadsbibliotek, Mallas sal

10/3 En morgon orkar Herr Muffin inte kliva upp. Han ligger kvar och tänker tillbaka på sitt liv. Det här är en finstämd och kärleksfull berättelse om livet och döden, med nykomponerad musik och poetiska sånger framfört av Skottes musikteater. Från 4 år.

Vetenskapsfestivalen SciFest

Fyrishovs multihallar

10/3 Workshops, föredrag och uppträdanden väcker kunskapstörst och sprider upptäckarglädje på vetenskapsfestivalen SciFest, arrangerad av Uppsala universitet. Här kan nyfikna i alla åldrar få smakprov på forskning och hur den tillämpas inom alla vetenskapsområden.

När lilla myra fick bråttom hem

Barnens Å-hus, Walmstedska gården

11/3 En eftermiddag kommer en liten myra bort från sin myrstack. Många spännande och knasiga insekter dyker upp längs vägen. Den här skogssagas har formen av skuggteater. Efter föreställningen får barnen själva provspela med dockorna bakom ridån.

Kollaps

Gottsunda dans & teater

17/3 Stora skulpturer av skräp från grovsoprum och containers börjar dyka upp på människors tomter i en välbärgad del av staden. Snart visar det sig att det är symboler för vår överkonsumtion, utplacerade i varningssyfte av en ung miljöaktivistgrupp. GDT:s unga teaterensembles föreställning väcker medvetenhet om överkonsumtionen. Från 13 år.

Lär dig debattera

Sävjabiblioteket

22/3 Eftersom det är valår kommer mycket att handla om politik i år. Vill du som är ung vara med och påverka utvecklingen? Lär dig debattera, ta plats och göra din röst hörd. Delta sedan i ett panelsamtal med politiker på Sävjadagen. För ungdomar 13–18 år.

tina.lovrander@unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!