Deckardoktorn släpper nytt

Nu släpper författaren Jonas "Deckardoktorn" Moström nästa bok om Johan Axberg och Nathalie Svensson.

12 september 2019 12:00

Ett mord utanför Akademiska sjukhuset bevittnas av psykiatriken Nathalie Svensson och kommissarie Johan Axberg. I handlingen är personliga dilemman, blandade med en actionfylld jakt på mördaren. Jonas Moström har skrivit sammanlagt 15 böcker, och det här blir hans sjätte om just de här huvudpersonerna.

– Det är svårt att skriva bra action, och det är nytt för mig. Trots det tror jag att mina gamla läsare kommer känna igen sig, säger Jonas Moström.

Protagonisten Nathalie Svensson jobbar och bor i Uppsala. Jonas Moström har själv studerat till läkare i staden, och inför skrivandet av boken besökte han gamla kursare som nu arbetar på Akademiska sjukhuset.

– Jag fick komma på studiebesök. Det var roligt att träffa gamla kursare igen och återuppta kontakten, de visade mig runt på akutmottagningen.

Det är inte första gången som Jonas Moström besöker Uppsala igen efter sin studietid. Ett par böcker har utspelat sig i staden, och besöken, anser han, är viktiga för sitt skrivande.

– Det ändras saker hela tiden i Uppsala, men mycket är detsamma. Efter 20 år ser nationerna likadana ut, men butiker och restauranger byts ut ofta.

Tidigare har Jonas Moström även figurerat i TV och skrivit artiklar om hur läsning kan ha en positiv påverkan på vår hälsa.

– Läsning är som vaccination mot stress, det är minst lika viktigt för att motverka psykisk ohälsa som till exempel träning, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elvira Pihl

Ämnen du kan följa