Carola Häggkvist kan inte på rak arm komma ihåg hur många gånger hon har uppträtt på Sollidenscenen på Skansen, och listar gemenskapen som en av anledningarna till att hon återvänder.

Det är nästan lite mini-Eurovision, lite minifestival. Det är gränslöst, ålderslöst och vackert, fyllt med gemenskap, det är det man går i gång på, säger hon.

Under premiären kan publiken vänta sig en Lasse Holm-låt samt någonting från Carolas samarbete med Bee Gees, som resulterade i plattan "Runaway" 1986. Själv ser hon fram emot att se de unga stjärnskotten ta över Sollidenscenen i sommar, framför allt den äldsta dottern i familjen Parnevik och Benjamin Ingrosso.

Artikelbild

| Carola Häggkvist och John Lundvik kommer att uppträda i säsongspremiären av "Allsång på Skansen". "Det känns underbart att vara med på öppningsprogrammet", säger John Lundvik. Arkivbild.

Peg Parnevik vill jag höra, hon är en väldigt kreativ och härlig tjej. Alla de här unga svenska tjejerna, och Benjamin likaså, som har stil och klass och som har vuxit som en raket, säger hon.

Står själv nu

Någon konkurrens från de yngre förmågorna känner hon inte.

Det finns ett ömsesidigt förtroende och en respekt. Jag minns när jag var sexton år, då tittade man upp mot de äldre som hade varit med ett tag, säger Carola Häggkvist.
Artikelbild

| John Lundvik vill inte avslöja vilken låt ur allsångshäftet som han kommer att välja. Låten "Too late for love" är däremot självklar. Arkivbild.

Uppträder gör också John Lundvik, som vann Melodifestivalen tidigare i år och som slutade på en femteplats i Eurovision Song Contest. Han har varit med i programmet en gång tidigare – tillsammans med Lill Lindfors uppträdde han med låten "Uti vår hage".

Det var ett av de ögonblicken som var ganska speciella för mig här på allsången, att få stå med en legend och göra den låten. Men nu står jag här själv, säger han.

Vill hålla hemligt

Helt ensam blir han däremot inte – med sig har han kören The Mamas som har följt honom under hela året. Vilken allsångslåt det blir vill han hålla hemligt, men "Too late for love" har en självklar plats i framträdandet.

TT: Vad har du för relation till "Allsång på Skansen"?

Allsång är någonting man har tittat på som barn och i vuxen ålder, jag har varit här flera gånger i publiken och det är någonting som känns som en stor öppning, nu kan sommaren börja, säger John Lundvik.

Under premiären av "Allsång på Skansen" uppträder även norska Astrid S och Timbuktu & Damn!. Programmet sänds på tisdag 20:00 i SVT1.