Melodifestivalens 31 meter djupa scen är hoppackad och de många LED-lamporna har slocknat. Artisterna har åkt hem och för alla utom vinnaren Robin Bengtsson har årets stora musikhändelse precis tagit slut. Uppsalaartisten Owe Thörnqvist, som för några veckor sedan gjorde en skrällseger i Melodifestivalens deltävling i Växjö och tog sig direkt vidare till finalen i Friends arena, är glad att resan är över för den här gången, berättar han för UNT.

LÄS MER: Owe om förlusten: "Skönt att det är över"

LÄS MER: Owe gjorde det omöjliga

Artikelbild

| 88-åring. På söndagen fyllde Uppsalas egen Owe Thörnqvist 88 år. Men åldern stoppar honom inte från att ge sig ut på en miniturné.

– Det var faktiskt en lättnad att det inte var jag som vann och behövde åka till Kiev. Men det har varit en väldigt rolig cirkus och det har varit roligt att träffa alla unga begåvade människor som funnits med de här veckorna.

Hur skulle du sammanfatta det här äventyret med Melodifestivalen?

– Det är lite ovant för mig som aldrig varit med om något liknande. Det är väl ungefär som en blueskatt bland pophermeliner och fru hermeliner också. Det var ju vackra damer med. Det är ungdomar som kan det här, det är ju en helt annan värld. Jag är mera jazz och country. Det här är en helt annan sorts musik. Men roligt att vara med.

Men trots en sistaplats i helgens final av Melodifestivalen är det inte slutjobbat för 88-årige Owe Thörnqvist. Redan 26 mars planerar artisten att ställa sig på Uppsala Konsert & Kongress stora scen för att sätta i gång miniturnén "En man som heter Owe Thörnqvist", som utöver Uppsala kommer att komma till Gävle och Stockholm under april månad.

Under våren kommer skivbolaget Warner dessutom släppa en samlingsskiva med artisten, döpt efter Mello-hiten "Boogieman Blues".

– Den här låten har blivit populär och spelats mycket. Ungdomarna tycker mycket om den, tydligen. Utöver den låten blir det en samling av mina gamla hits, säger Owe Thörnqvist.

Bidraget "Boogieman Blues" skrev artisten själv och skickade in till arrangörerna efter att ha blivit tillfrågad om att ställa upp i Melodifestivalen. Men arrangemanget och produktionen fick han hjälp med av låtskrivaren och producenten Peter Kvint, som tidigare varit med och producerat låtar och skivor av bland andra Britney Spears, The Ark och Peter Jöback.

– Jag kommer fortsätta att jobba med Peter Kvint även framöver, säger Owe Thörnqvist.

Kanske händer det också mer i Owes liv än musik den närmaste tiden. Rykten skvallrar nämligen om en staty som snart kommer uppföras på Fyristorg föreställandes en viss korvgubbe.