Årets krog 2013: Villa Anna

Motivering: ”Villa Annas smakpalett kan få den mest kräsna gäst att göra en njutningsfull piruett.”

7 februari 2014 10:15

- Det här var riktigt kul! När vi läste motiveringarna innan kunde det ju ha varit vilken av de nominerade som helst som skulle vinna, säger Markus Eriksson Arkevid, kökschef på Villa Anna.

Han låter uppriktigt förvånad trots flera vinster i bagaget, och förklarar att det har poppat upp så många bra restauranger i Uppsala de senaste åren.

Vd:n Rafael Lövstedt vill trots det ödmjukt framhålla att han tycker att de förtjänar priset, i år igen:

- Vi har haft höga ambitioner från start och det primära är att bibehålla samma standard. Vi måste kämpa för att hålla en hög kvalitet.

En sammansvetsad och integrerad personalstyrka, fräscha råvaror och höga ambitioner säger han är ingredienserna för vinnarreceptet.

Men hur ska de kunna fortsätta att toppa sig själva år efter år, undrar man ju nyfiket.

- Göra en riktigt bra biff och bea, säger Rafael Lövstedt och får hela det samlade gänget att skratta.

- Det gäller att inte stå still. De som kommer ska ha bra kväll, det är det vi jobbar efter, säger Markus Eriksson Arkevid.

Kriterier

Allmänna kriterier

För samtliga priser gäller att de kan tilldelas verksamheter belägna i Uppsala. Verksamheten måste ha varit i gång minst två månader under det bedömda året för att kunna komma ifråga för pris.

Årets krog

Årets krog utses av UNT:s krogpatrull. Priset går till en restaurang som serverar mycket god, kvalitativ mat och dryck i en miljö som sammantaget gör det värt återkommande besök. I bedömningen läggs särskild vikt vid smak, service, miljö och prisvärdhet.

Läsarnas favoritkrog

Utses av läsarna via omröstning på unt.se. Man kan endast lägga en röst per dator. Kontroller görs fortlöpande för att förhindra automatiserad röstning eller annan manipulering av omröstningen.

Årets hederspris

Årets hederspris utses av juryn för Guldkajan. Priset tilldelas en person eller en restaurang som har gjort gjort beundransvärda insatser för att utveckla Uppsalas krogliv både nu och då.

Årets bar/pub

Årets bar utses av UNT:s krogpatrull. Priset går till en bar eller pub som serverar god, kvalitativ dryck och har en atmosfär som gör att stället är värt återkommande besök. I bedömningen läggs särskilt stor vikt vid smak, service, utbud och atmosfär.

Årets nykomling

Utses av krog­patrullen. Priset går till en nyöppnad restaurang som med god kvalitet, bra service och intressant koncept etablerat sig på Uppsalas kroghimmel. Priset kan enbart tilldelas en restaurang som öppnat under det år tävlingen gäller.

Årets lunchrestaurang

Årets lunchrestaurang utses av UNT:s krogpatrull. Priset går till en restaurang som serverar mycket god, kvalitativ och prisvärd lunchmat. I bedömningen läggs särskilt stor vikt vid smak, miljö, service och prisvärdhet.

Årets kafé

Årets kafé utses av UNT:s kafépatrull. I bedömningen läggs särskilt stor vikt vid smak, utbud, miljö och prisvärdhet.

Årets ­uteservering

Utses av krog­patrullen. Priset går till en uteservering som serverat god, mat och dryck, haft en välkomnande atmosfär och varit värd återkommande besök. Särskild vikt läggs vid smak, miljö, prisvärdhet, service och trivsel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!