2018 släppte hon sitt senaste album "Dead Magic". Nu uppträder Anna von Hausswolff i Uppsala den 15 februari, och UNT lyckades få tag på henne via e-post inför konserten.

Hur skulle du beskriva din musik för någon som aldrig hört den förut?

– Den är konstant rasande och resande. En spiral uppåt.

Vem eller vad inspireras du av när du gör musik?

– Mina vänner, små klipp på nätet, meningar i böcker, saker jag ser, min kärlek, min syster. Oftast blir jag peppad av saker som inte skriker uppmärksamhet, saker i det dolda.

Hur känns det inför spelningen i Uppsala?

– Det ska bli kul att spela! Jag känner mig fylld av ny energi och längtar efter att få dela med mig av den.

Vad är roligast respektive tråkigast med att turnera?

– Det tråkigaste är att vänta in timmarna innan uppträdandet. Oftast har man inte tid att se sig omkring i en stad, utan man spenderar mesta tiden i en bil och sedan i en tom lokal i väntan på att få soundchecka. Det är ganska uttömmande att spela och resa samtidigt. Trots att jag inte dricker när jag är ute på turné så känns det som att man är konstant trött, nästan bakis. Det roligaste är att spela, kontakten man får med människorna och med sitt band på scenen gör att man känner sig stark och mäktig. Det väger upp all annat, och får en att glömma tristessen innan.

Vad kan vi förvänta oss av dig den närmaste framtiden?

– Jag ska ut och turnera med mitt noise-band BADA i vår. Sedan börjar jag skriva nytt material i sommar, eller innan, vi får se. Förutom musik så ska jag ha lite utställningar i höst med mina etsningar. Det ser jag väldigt mycket fram emot!