Vi måste kämpa för miljön tillsammans

22 juni 2019 06:30

På 1950-talet växte vi upp med föräldrar som värnade om vår natur och djuren omkring oss, Vi fick en uppfostran att vara aktsamma om naturen och levande väsen omkring oss, Allt föll naturligt på plats och vi förde det över till våra barn.

Men vad hände sen? Jag förstår inte denna synen som ni har till natur och djur idag ni människor som inte informerar era barn hur viktig den är. Den är inte självklar.Vi har här i Sverige något som heter allemansrätten och jag vet att många inte förstår innebörden av den. Den är otroligt viktig och det är nog ett fåtal länder som har den.

Den betyder att vi ska värna om natur och djuren. Inte bryta grenar hur som helst,inte plocka vilka blommor som helst, vara rädda om våra igelkottar som är få och de är fridlysta idag.

Sen att kasta chipspåsar, plastpåsar, cigarettpaket blöjor, papper med mera hör inte hemma i vår fina natur eller inne i stan. Skärp er medborgare ta med en påse på er promenad ta upp skräpet även om andra slängt det, gå inte bara förbi med förbundna ögon.

Vi alla måste kämpa för miljön, ung som äldre. Hur kommer det se ut om 10 år om nedskräpningen fortsätter?

Enkel summering. Naturen mår dåligt, våra djur dör ut och vi människor förgör oss själva. Enkel matematik. För att leva måste allt finnas, växter, träd, insekter, djur med mera annars så dör vi alla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mona Nordström