Insändare Jag har ett stort ishockeyintresse och går på alla Almtunas hemmamatcher. Tycker att fotboll kan vara en ganska trött historia. Man trillar boll i 90 minuter och matchen slutar 0-0.

Men fotbolls-VM och -EM kan vara kanska kul att titta på när Sverige spelar.

Jag satt hos grannen i lördags och tittade på Uruguay-Portugal-matchen. Man blir ganska beklämd när det filmas och gråts i gräset vid närmaste lilla närkontakt. Som om benet eller armen gått av. 30 sekunder senare hoppar spelaren upp och springer obehindrat...Konstigt.

Jag noterar att Uruguayspelaren Luis Suarez fick ett par tacklingar i ryggen och jag blir väldigt förvånad när han vrider sig i plågor över ett hårt slag i nacken.

Man kan tydligt se på repriserna att nacken inte nuddades av motspelaren.

Suarez är såklart bara ett exempel, men ett tydligt exempel på hur man kan förstöra en sport som sägs vara världens största. Någon gråter i gräset vid i princip varje närkamp.

Ishockeyn har genom åren justerat/utvecklat regelverket, från att tjeckerna på 80/90-talet filmade till sig utvisningar, nu blir man utvisad för diving, tackla en spelare hårt mot sarg eller mot huvudet renderar också en utvisning.

Har som sagt ett svagare intresse för fotboll. Med det i åtanke, så kan jag vara ute på djupt vatten när jag hävdar... Hur har fotboll utvecklats/regeländrats genom åren förutom tillbakapassning till målvakten... Hm jag vet inte.

Åter till Suarez och hans teaterkollegors filmningar. Tycker att domaren ska ge ett gult kort till den spelare som tydligt filmar till sig en frispark eller straff. Den spelaren filmar inte mer den matchen.

Om jag vill gå och titta på en fotbollsmatch, då går jag på fotboll.

Om jag vill gå och titta på en teaterföreställning, då går jag på teater.

Vad ska våra 10-12 åriga tjejer och killar tycka om sina idoler som åmar sig i gräset vid minsta närkontakt. Tycker att experterna i tv-studion borde kraftigare ta avstånd och försöka åtgärda det här gisslet...

Kanske med hjälp av Svenska fotbollförbundet?