Bojkotta affärer som inte tar kontanter

7 januari 2019 06:15

Är diskriminering tillåtet?

Ja, tydligen är diskriminering tillåtet i samhället och då tänker jag i första hand på många äldre och en del andra också med till exempel funktionshinder. Nästan allt ska ske genom en dator och via webben, Facebook, molnet eller vad tusan allt heter numer. Ta bara detta med att vissa butiker och vissa restauranger inte tar kontanter som betalningsmedel trots att just kontanter är betalningsmedel!

Otroligt märkligt då det bara för ett par år sedan gavs ut nya sedlar och mynt som även skapade problem för vissa butiksägare som måste bygga om kundvagnar och myntmottagningen i kassorna med mera. Sverige är ett föregångsland på många sätt och det ska vi vara stolta över men att vissa grupper människor diskrimineras är helt åt skogen!

Givetvis betalar jag själv med kort och digitalt ibland men det sker på mina villkor. Det finns ett bra sätt att få upp ögonen för de butiker och restauranger som inte tar kontanter längre och det är att ”diskriminera” dessa och inte handla där. Det kommer jag och många andra att göra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars O Ericsson,