Sandvik Coromant stödjer En bra start och Unicef Sverige

ANNONS. Alla barn ska ha möjlighet att förverkliga sina drömmar och få växa och utvecklas genom bra hälsa och utbildning. För att vara med och bidra lokalt till att barn och ungdomar får möjlighet till detta är Sandvik Coromant sedan september 2018 stolt huvudpartner till En bra start - ett verksamhetsområde inom Brynäs IF. Samtidigt tecknades ett avtal med Unicef Sverige.

8 maj 2019 13:06

– Produktionsanläggningen Sandvik Coromant i Gimo är en av Uppsala läns största privata arbetsgivare och vi jobbar långsiktigt med hållbarhet med allt som hör en fabrik till, både innanför och utanför väggarna. Det inkluderar självklart produktionen men vi vill också bidra till ett bättre samhälle och en bra och hållbar arbetsmiljö för våra anställda, säger Joakim Fagerudd, platschef på Sandvik Coromant i Gimo. För oss är det viktigt att vara en bra arbetsplats för befintlig personal och även kunna attrahera, och så småningom anställa, de unga som ju är framtidens arbetskraft. Vi har under många år stöttat olika samhällsnyttiga projekt såväl globalt som lokalt och vill gärna jobba långsiktigt i de områden i Norra Uppland och Gästrikland där vi har mer än 2.000 anställda.

Sandvik Coromant är huvudpartner till En bra start sedan september 2018. Det är ett verksamhetsområde inom Brynäs IF. Samtidigt tecknades ett avtal med UNICEF Sverige och båda arbetar aktivt för barns rättigheter. I barnkonventionen står det hur vuxna ska behandla barn för att barn ska må bra. Alla barn i hela världen har rätt att gå i skolan, lära sig nya saker, leka och ha roligt och kunna säga vad de tycker och känner.
   – Detta går hand i hand med våra kärnvärden och långsiktiga mål. Vi hade följt En bra start under en längre tid och sett hur verksamheten utvecklats långsiktigt tillsammans med det lokala närings- och föreningslivet, fortsätter Joakim. Vi såg att det fanns en väl inarbetad plattform att jobba ifrån, och är nu stolta och glada att som huvudpartner även få sitta med i styrgruppen och vara delaktiga i den strategiska utvecklingen av hela verksamheten. Vi har många idéer för framtiden och tillsammans kommer vi att arbeta för att så många som möjligt får växa upp och utvecklas i en trygg och inkluderande miljö och få en bra start på livet, avslutar Joakim.
   – Brynäs IF startade En bra start 2013 för att kunna bidra till att göra världen lite bättre både lokalt och globalt, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling inom Brynäs IF. 
   – Vi försökte identifiera ett antal utmaningar i vår region; ungdomsarbetslöshet, otrygghet och psykisk ohälsa bland barn och unga, stillasittande ungdomar och många barn som inte klarade av skolan. Hur kunde vi hitta långsiktiga och hållbara lösningar för att hjälpa dem att göra deras vardag och fritid så bra som möjligt? Vi har många affärspartners och borde kunna matcha några av dessa 3 000 företag med de cirka 1 000 arbetslösa ungdomarna för att komma ut i praktik och kanske så småningom jobb. Våra huvudpartners sitter med i styrgruppen och tillsammans bygger vi strategiskt och målinriktat upp verksamheten på lång sikt. Idag jobbar fyra heltidsanställda personer i verksamheten och vi möter ca 20 000 barn och ungdomar varje år genom bland annat Kompissnack där vi åker ut till skolorna och tillsammans diskuterar hur man är en bra kompis, och Ledarskapsakademin där vi vidareutbildar ideella ledare och skolpersonal i ledarskap samt frågor som rör problem och utmaningar som bla. mobbing och utanförskap. Förra året hade vi Kompissnack med över 6 300 ungdomar om hur vi beter oss mot oss själva och varandra i skolmiljön.
   – Vi ser en triangel mellan kommun, näringsliv och föreningsliv och vi måste skapa fungerande samarbeten med de företag i regionen som orkar och vill vara med och jobba hårt för att bidra till att bygga ett bättre samhälle. Det finns många starka krafter kring Brynäs IF som är engagerade och bryr sig och kan därför vara med och påverka. Ett starkt företagsnätverk, ett starkt varumärke och en egen arena – Gavlerinken Arena – där vi i november varje år firar Barnkonventionens dag för att uppmärksamma de rättigheter som barnkonventionen ger världens alla barn, berättar Johan.
   – Det känns både roligt och viktigt att vi samarbetar med Sandvik Coromant som huvudpartner för En bra start. Sandvik Coromant är ett världsledande företag som är mycket viktigt för regionen och har stora möjligheter att påverka. De har alltid jobbat långsiktigt och seriöst, är drivna, har många bra idéer, framåtanda och är nytänkande. Vi är glada och tacksamma att de bestämt sig för att arbeta långsiktigt med oss och Unicef Sverige för att fler barn och unga i vår region ska få chans till en bra start i sina liv, avslutar Johan.

 

RÖSTA HÄR: Vilken organisation tycker du ska få 25 000 kronor? 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

 

Sandvik Coromant

Hemsida: www.sandvik.coromant.com

En bra start

Hemsida: www.enbrastart.brynas.se/en-bra-start

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Börjesson