RA Motor stödjer Racing Rascals

ANNONS. Det mullrar från ljudet av motorer och gnisslar om däck som bromsar. Lacken på välputsade bilar blänker. Förväntan och spänning ligger i luften. Det skulle kunna vara vilken racingtävling som helst egentligen, men deltagarna är inga racerförare, utan barn som är sjuka eller på annat sätt har haft en tuff start i livet.

8 maj 2019 14:05

Det är organisationen Racing Rascals som står bakom arrangemanget som heter Barndagen. För en tid sedan arrangerades Barndagen med en stor motorfest på Tierp Arena. Uppsalaföretaget RA Motor fanns på plats för att stötta arrangemanget.
   – Vi vill att barnen ska få uppleva glädje och få stå i centrum. Det är ett avbrott från vardagen som i många fall består av sjukdom och sjukhusvistelser, säger Krister Ericsson som är försäljningschef för begagnatavdelningen på RA Motor.
   Det är fjärde året RA Motor deltar i Barndagen och det var Krister som väckte idén om att vara med. De deltog med fyra sportiga bilar och barnen fick åka med i bilarna hur mycket de ville. Sammanlagt fanns där 100 sportbilar av varierade märken och det var uppemot 400 personer som kom för att uppleva dagen.
   – Det känns väldigt bra att kunna bidra med vad vi kan från vår verksamhet, som i det här fallet är bilar och att under en dag kunna glädja barnen. I början var några lite tveksamma när de åkte med, men ju längre dagen gick, desto fortare ville de att vi skulle köra och i takt med det växte leendena, berättar Krister.

 

Med sina 26 år i branschen är RA Motor ett väletablerat Uppsalaföretag med ett 40-tal anställda. De är återförsäljare av bilmärkena Hyundai, Honda, Subaru och för husbilsmärket Swift samt Sun-LIVING by Adria. De har även en stor avdelning där de säljer begagnade bilar i olika prisklasser. Många av medarbetarna har jobbat länge i företaget och har en gedigen erfarenhet från branschen.
   – Vi är ett familjärt företag och för oss är det viktigt att våra kunder upplever kontakten med oss som okomplicerad. Vi ser lösningar och ser till att kunden blir nöjd och vi är stolta över att vi levererar bra bilar, fortsätter Ted Rundquist som tillsammans med Lars-Gunnar Andersson äger RA Motor.

Förra året Förvärvade RA Motor, Alsike Maskin i Knivsta som säljer Fiat transportbilar, Dodge och Kubota grävmaskiner. Nu planeras det för att bygga en ny anläggning och att kunna nyanställa cirka 20 medarbetare.
   – Vi är väldigt glada för det här förvärvet, att växa och kunna bidra till att erbjuda fler arbetstillfällen, avslutar Ted och Krister flikar in:
   – Vi ser väldigt mycket fram emot att vara en del av Barndagen nästa gång den arrangeras. Då kan barnen få åka grävmaskin också!

 

RÖSTA HÄR: Vilken organisation tycker du ska få 25 000 kronor?

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio
– en del av Upsala Nya Tidning

Racing Rascals

Hemsida: www.racingrascals.se

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viveka Stolt