Alice växte upp på gården Stengärde utanför Uppsala. Hon engagerade sig tidigt i Svenska Landsbygdens Ungdomsförbund och Centerrörelsen hade en central roll i hennes liv. Hon startade upp lokala studiecirklar inom ramen för Svenska Landsbygdens Studieförbund och gick flera kurser på Sigtuna folkhögskola. Efter andra världskriget utbildade hon sig till flyglotta och deltog i krigsförbandsövningar och lokalt kårarbete.

Ett starkt intresse för medmänniskor och hembygden gjorde Alice till en oförtröttlig föreningsmänniska, som aldrig drog sig för att ställa upp, som till exempel funktionär vid aktiviteter inom Centerpartiet, kyrkvärd, visningar av Disagården och gräddning av otaliga våfflor på Kaplansgården. Hennes samhällsintresse ledde till uppdrag som nämndeman under drygt 20 år vid tingsrätten och länsrätten i Uppsala samt Svea hovrätt. Politiskt var Alice bland annat ledamot av Landstinget samt av kyrkoråden i Helga Trefaldighet och Gamla Uppsala församlingar.

Alice gifte sig 1956 med Sven Eric Åkerfeldt och paret tog över hans föräldragård Nyvla. Innan dess hade hon bl.a. arbetat som omtyckt barnflicka i en fembarnsfamilj, som resulterade i en livslång vänskap. Lantbruksarbetet låg Alice varmt om hjärtat, såväl skötseln om gårdens djur, traktorkörning och hantering av spannmålsskörden. 1986 flyttade Alice till Enstalund där hon var en uppskattad vän till både stora och små. Under de sista 10 åren av sitt yrkesliv arbetade hon som vårdbiträde och hennes glada humör gjorde henne då särskilt omtyckt av äldre patienter.

Alice var min och mina barns älskade mamma och mormor, vars omsorg om alla omkring sig var stor och hon var som stark kvinna en god förebild. Hennes samhälls- och föreningsengagemang är en stor inspirationskälla och vi bevarar varmt hennes minne i våra hjärtan. Vi ser henne framför oss, susande fram på sin cykel med sin käcka röda basker.