Friluftsbutik flyttar in i Sunnerstastugan

Sport- och friluftsbutiken Aktivt uteliv lämnar sin lokal i Boländerna för en ny hemvist i Sunnersta.

Sport- och friluftsbutiken Aktivt uteliv lämnar sin lokal i Boländerna efter nära fem år.

Sport- och friluftsbutiken Aktivt uteliv lämnar sin lokal i Boländerna efter nära fem år.

Foto: Fresh Air Fastighet

Ekonomi2019-11-19 21:01

I snart fem år har Aktivt Uteliv haft sin butik på Bergsbrunnagatan i Boländerna. Företaget har specialiserat sig på att hyra ut längd- och utförsskidor, långfärdsskridskor, mountainbikes och kajaker till Uppsalaborna. Aktivt uteliv har även arrangerat olika typer av kurser med instruktörer.

Framöver kommer företaget att flytta verksamheten till Sunnerstastugan vid Sunnerstagropen. Preliminär öppning sker i mitten av december.

– Vi har länge letat efter en ny lokal och kommer att hyra hela kåken. Det kommer att vara smidigt att ta sig dit och hyra en mountainbike och bege sig ut i spåren och cykla en timme eller två, säger Aktivt utelivs ägare Erik Falk.

Utöver uthyrning och kurser kommer verksamheten att utvidgas i och med de nya lokalerna. En satsning på företagsevent finns i planerna.

– Det blir butik och kafé på övervåningen. På nedervåningen kommer vi att ha omklädningsrum, bastu och en verkstad, fortsätter Erik Falk.

Ambitionen är att Aktivt utelivs nya lokal i Sunnerstastugan ska bidra till en ny friluftsportal i Uppsala.

– Det här är ett fint område som har potential att blomma ut. Vi kommer att samarbeta mycket med andra aktörer och föreningar, bland annat med Sunnersta AIF som ska fixa längdspår där vi ska hålla kurser, säger Erik Falk.

Tidningen har tidigare berättat om Sunnersta AIF:s planer på längdskidspår vid Granebergs IP, som ligger en dryga kilometer bort.

Aktivt uteliv har utöver butiken i Uppsala även en butik i Västerås.

Aktivt uteliv kommer bland annat att öppna ett kafé i Sunnerstastugan.
Aktivt uteliv kommer bland annat att öppna ett kafé i Sunnerstastugan.
Karta: Sunnerstastugan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!