Det är tidningen Svensk Bokhandel som avslöjar att Johan Kleberg lämnar Bonnierägda Adlibris mitt i den stora omställning som bolaget är i.

Adlibris är en av Nordens största inom e-bokhandel. Men förra året gick Adlibrisgruppen back med 125 miljoner kronor, till skillnad mot året dessförinnan då de gjorde en vinst på 31 miljoner kronor. Omsättningen växte samtidigt med tolv procent.

Johan Kleberg har tidigare berättat för UNT att bolaget under 2018 investerat mycket i IT och i en 8 000 kvadratmeter stor byggnad som just nu uppförs nära företagets nuvarande anläggning i Morgongåva företagspark. Åtgärder som dels syftar till att komma tillrätta med de logistikproblem som bolaget hade under julhandeln, dels handlar om att de nu även satsar på leksaker, spel och köksprodukter.

Enligt Svensk Bokhandel avgår Johan Kleberg eftersom han och styrelsen har olika syn på i vilken takt omställningen ska ske, där Johan Kleberg anser att den ska ske snabbare än vad som nu sker. Enligt sajten Breakit går nu Adlibris styrelseordförande Tomas Franzén själv in som tillförordnad vd.