Seminarieparken upplevs inte som allmän

8 juni 2012 08:37

SEMINARIEPARKEN. Jag skulle vilja kommentera en artikel som skrevs i UNT i tisdags (5/6). Hur många är det som använder Seminarieparken i Uppsala, frågas det. Svaret är många! För det första var det en väldigt konstig plats för UNT att ta bilderna på i Seminarieparken.
Folk som är i parken är inte vid vägen som går till parkeringen utan mitt i parken. För det andra var det en dålig tid att ta bilderna på. Mellan 15 och 16 jobbar de flesta vuxna och barn och ungdomar har just slutat skolan, eller är inne på sin sista lektion.

Om UNT hade tagit bilderna tidigare på dagen, eller när folk slutat jobba, hade ni fått se människor där. Jag går i parken varje dag och jag ser människor i olika åldrar där varje gång. Det ni skrev om stolthet och nytta av parken utan att använda den var väldigt bra argument, för den är naturligtvis inte full hela tiden. Men det är som Miljöpartiets Maria Gardfjellframhöll: Parken har en enorm potential!

UNT skrev också att folk inte upplever parken som allmän för att det är ett staket runt om. Hur blir det då om det byggs höghus runt parken? Gör fler öppningar i staketet och sätt välkomnande grindstolpar i stället! Efter den debatt som varit kan väl ingen missa att parken är att betrakta som allmän!

Veronica Norrby
Tone Lindgren
Erika Herbai
Matilda Höög
Malin Nygren
Linnea Nyström
Clara Schneiter
Uppsala

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!