PP: Lagen om upphovsrätt är orimlig

Piratpartiet har gått från ord till handling och stödjer The Pirate Bay genom att tillhandahålla bandbredd till hemsidan och dess sökmotor.

19 maj 2010 16:39

INTERNET. The Pirate Bay har sedan länge vart ett föremål för ständiga påtryckningar från både politiker som mediaindustrin. Den 18 maj tog det svenska Piratpartiet över leveransen av bandbredd till The Pirate Bay, i ett slag för att värna om informationsfrihet och yttrandefrihet.
Rent konkret innebär det att Piratpartiet levererar bandbredd till Pirate Bays hemsida och sökmotor. Frågan om att leverera bandbredd till en ren sökmotor har inte ens varit i närheten av att prövas i brottmål, men däremot kan det ändå ses högst tvivelaktigt att ett svenskt politiskt parti tar ställning och medverkar i något som kan anses vara olagligt eller medhjälp till brott mot upphovsrättslagen.

Det är självklart att Piratpartiet ska ställa upp för en verksamhet, som tydligare än många andra visat på det orimliga i dagens lagstiftning för upphovsrätt och hur industrin ägnat mer tid och pengar åt att jaga fildelare än att skapa lagliga lösningar för dagens kunder. Vad man än tycker om Pirate Bay, kan man inte komma ifrån att deras verksamhet synliggjort hur mediaintressen påverkat och fortfarande starkt påverkar lagar och avtal på alla nivåer ända in i våra vardagsrum. Piratpartiet förespråkar ett samhälle med starka demokratiska rättigheter, där grundläggande yttrandefrihet är en sådan rättighet. Vi har gått från ord till handling.

Ekonomiskt starka intressen inom mediaindustrin har gång på gång försökt censurerat och stoppat utvecklingen på internet och stoppa Pirate Bay. Genom att säkra bandbredden till en av världens största opinionbildande-, kunskap- och kulturspridande sidor så slår vi ett starkt slag för yttrandefrihet. Den frågan vi alla behöver ställa oss är hur långt ska vi gå i våra lagar och förordningar för att tillgodose specialintressen?
Som medborgare i Uppsala så är vi stolta över kunskapsstaden Uppsala, staden har en lång tradition av utbildning, forskning och utveckling. Precis som vi är stolta över svenska the Pirate bay som berikat en hel ungdomsgeneration med kultur och kunskap.

Stefan Flod
riksdagskandidat (PP) Uppsala Län och förbundsordförande för Ung Pirat
Victoria Westberg
kandiderar till kommunfullmäktige i Uppsala för Piratpartiet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!