Hahne sprider fel om parker

Vi vill hävda att Hahnes påstående att parken blir ”Uppsalas näst största park” är fel, och det med råge! Källparken, Stadsträdgården och Engelska parken är alla betydligt större än den lilla Seminarieparken. Det skriver Henrik Ottosson och Eric Thärnström.

10 juni 2011 17:33

REPLIK Debatten om byggenskapen på Seminarietomten har åter väckts till liv i och med att ett mini­malt omarbetat förslag lagts fram av NCC. I planen ingår en allmän park som blir 1,5 hektar stor (eller liten). Nyligen propagerade byggnadsnämndens ordförande Liv Hahne (M) för bygget och skrev att ”I samband med byggandet förvandlas seminariets grönområde från privat område till Uppsalas näst största park”.

Vi vill hävda att Hahnes påstående att parken blir ”Uppsalas näst största park” är fel, och det med råge!

På Eniro kan vem som helst försäkra sig om att Källparken (7 hektar), Stadsträdgården (knappt 6 hektar) och Engelska parken (4,5 hektar) alla är betydligt större än den lilla Seminariepark om 1,5 hektar som blir kvar efter NCCs planerade bygge som Hahne vurmar för.

Man kan och bör fråga sig varför Hahne använder felaktiga påståenden i debatten. I egenskap av byggnadsnämndens ordförande bör hon vara väl förtrogen med Uppsalas existerande parker och snabbt inse att NCCs Seminariepark inte ens kommer i närheten av att platsa in som ”Uppsalas näst största park”.

Det är på sin plats att Hahne förklarar hur hon tänkte när hon skrev den text som UNT publicerade den 27/5. Förhoppningsvis slant hon på tangenterna och missade någon väsentlig information. Debatten främjas inte av felaktigheter!

Henrik Ottosson
Eric Thärnström

Nätverket YIMBY Uppsala
UNT 13/6 2011

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!